Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Galić: Vlada i resorno ministarstvo moraju iznaći rješenje za osiguranje likvidnosti bolnice

Vukovarsko-srijemska županija osigurat će interventna sredstva za isplatu plaća za srpanj u vinkovačkoj Općoj županijskoj bolnici nakon što je toj zdravstvenoj ustanovi blokiran račun zbog duga za isporuku lijekova, rekao je vukovarsko-srijemski župan Božo Galić. Župan  je dodao i kako očekuje da Vlada i nadležno ministarstvo iznađu rješenja za osiguranje likvidnosti. Ukupni dug Opće županijske bolnice Vinkovci iznosi oko 170 milijuna kuna, od kojih je oko 80 milijuna kuna dospjeli dug. Vukovarska Opća Županijska bolnica i bolnica hrvatskih veterana također je u vrlo nezavidnoj financijskoj situaciji, iako do sada nije imala blokiran račun, doznajemo od ravnateljice vukovarske opće bolnice  dr. Vesne Bosanac.

-Mi za sada nismo bili u blokadi iako smo u teškoj financijskoj situaciji  o  čemu smo izvijestili Upravno vijeće, Vukovarsko-srijemsku županiju kao našega osnivača ali i resorno ministarstvo.- izjavila je dr. Bosanac.

Ravnateljica vukovarske Opće županijske bolnice drži kako Vlada mora naći model po kojem bi se bolnicama riješili svi ti dugovi.

Hrvatska Vlada mora pronaći model po kojemu bi se riješilo pitanje starih dugovanja bolnica, a mislim da je i jedna od mjera koje bi donekle popravile financijsku situacija u bolnica povećanje cijene zdravstvenih  usluga- naglasila je  dr. Bosanac.

Vukovarska Opća županijska bolnica i bolnica hrvatskih veterana trenutno duguje dobavljačima 70 milijuna kuna.

Pročitano 976 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI