Ispiši ovu stranicu

ULAGANJA U PROIZVODNI POGON VUKOVARSKE MIKRO PIVOVARE

U novu opremu za proizvodni pogon Vukovarskog piva tvrtka K pivovari investirala je 850.000 kuna.

Nova oprema obuhvaća dodatna četiri fermentora, od kojih tri ima volumen 33 hektolitara, a jedan 20 hektolitara  te cilindrični spremnik od 33 hektolitara. Uz to, tvrtka K pivovara uložila je u novu etiketirku i pisač. Ovom investicijom dodatno će se povećati proizvodni kapacitet mikro pivovare, odnosno s dosadašnjih  5.000 hektolitara godišnje na  6.500 hektolitara godišnje.

Proizvodni pogon u kojem se proizvodi Vukovarsko pivo nalazi se u Vukovarskoj gospodarskoj zoni, na prostoru poslovno-inovacijskog centra BIC-Vukovar, a otvoren je u kolovozu prošle godine.  Kako bi potaknula daljnja ulaganja u Vukovar i Vukovarsko-srijemsku županiju, Zagrebačka je pivovara preko tvrtke kćeri K pivovari u pogon uložila 11 milijun kuna.

- Nakon otvaranja proizvodnog pogona u Vukovaru naša ulaganja nisu završila. Kontinuirano smo razmišljali o dodatnoj modernizaciji proizvodnje, posebice u smjeru povećanja proizvodnih kapaciteta te smo izuzetno sretni što smo to napokon i ostvarili. Ovom investicijom želimo Vukovarskom pivu dati mjesto na tržištu koje zaslužuje - izjavio je Mario Duvnjak, direktor  i član Uprave tvrtke K pivovari.

Vukovarsko pivo proizvodi se prema originalnom receptu, a riječ je o svijetlom, nepasteriziranom i filtriranom pivu koje se, kada se prodavalo u manjim kafićima i trgovinama, među prvima u Hrvatskoj istaknulo kao pivo male proizvodnje.

Pročitano 835 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić