Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Župan Božo Galić obišao srednje škole oštećene u nevremenu

Vukovarsko – srijemski župan Božo Galić zajedno sa svojim suradnicima, pročelnicom Ureda župana Sandrom Pinjuh i zamjenikom pročelnice Upravnog odjela za obrazovanje Mariom Adamovićem obišao Srednju Strukovnu školu Marko Babić iz Vukovara i Tehničku školu Nikole Tesle Vukovar.

Škole su stradale u olujnom nevremenu koje je pogodilo dijelove naše županije 7. srpnja 2019., temeljem čega je i 09. srpnja 2019. proglašena elementarna nepogoda za nevremenom pogođena područja.

Obilaskom navedenih škola župan se uvjerio na licu mjesta u razmjere štete koja je počinjena na školskim zgradama. U nevremenu su stradala krovišta na jednoj i drugoj školi što je posljedično dovelo do prodora kiše odnosno vode u same unutrašnje prostore škole i do oštećenja elektroinstalacija, podova, parketa, zidova, nastavne opreme koja se nalazila u školi.

Dogovoreno je će da Vukovarsko – srijemska županija kao osnivač škola, u žurnom postupku započeti postupak sanacije i platiti sve nužne troškove kako bi škole spremne dočekale početak nove nastavne godine koja počinje 09. rujna 2019. godine.   Šteta na Srednjoj Strukovnoj školi Marko Babić Vukovar procijenjena je na 3.5  milijuna  kuna, dok je na Tehničkoj školi Nikole Tesle Vukovar procijenjena na 1,8 milijuna kuna.

Osnovna škola „Ivan Meštrović“ iz Drenovaca,  također je stradala u olujnom vremenu te procijenjena šteta na njoj iznosi 1, 2  milijuna kuna .  Radovi na sanaciji škole u Drenovcima počinju već kroz nekoliko dana, kako bi škola spremna primila svoje učenike početkom nove školske godine,  09. rujna 2019. 

Nakon obilaska stradalih škola u Vukovaru, župan je posjetio i Općinu Trpinja održao radni sastanak sa načelnikom Općine Miroslavom Palićem i zamjenicom načelnika Jasnom Ajduković, na temu sanacije posljedica olujnog nevremena kojim je znatno bila pogođena i  Općina Trpinja.

Pročitano 930 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI