Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Grad Ilok prodaje 26 nekretnina kojih su se nasljednici odrekli

U Iloku je u tijeku natječaj za prodaju 26 nekretnina u vlasništvu Grada Iloka.

Nekretne  za koje je natječaj raspisao Grad Ilok, nalaze se u Iloku, Šarengradu i Bapskoj, a tržišnu vrijednost nekretnina procijenili su Ministarstvo financija i Centar za vještačenje i procjene d.o.o. U ponudi su kuće s dvorištem i oranicama, a na prodaju su oglašena i četiri pašnjaka. Zainteresirani ponuditelji trebaju ponude dostaviti pisanim putem te uplatiti 500 kuna jamčevine na žiro-račun Grada Iloka.

Riječ je o nekretninama za koje nasljednici na ostavinskoj raspravi ne žele uzeti nasljedstvo, a onda po Zakonu one pripadnu Gradu i većina nekretnina ima komunalne priključke, što im daje na vrijednosti doznajemo od gradonačelnice  Iloka Marine Budimir.

-Ne možemo to odbiti čak i kada bismo htjeli, a takvih je slučajeva u posljednje vrijeme sve više - rekla je Budimir, pojašnjavajući kako nasljednici takvih nekretnina ili više ne žive u Iloku ili ne žele preuzeti odgovornost za njih ili im, jednostavno, ne trebaju. Gradu te nekretnine predstavljaju opterećenje jer ih treba održavati. Neke su kuće u boljem stanju, neke su derutnije i u njih je nužno dosta ulagati.

Gradsko vijeće Iloka prethodno je dalo suglasnost na prodaju tih nekretnina, držeći kako će za bar neke od njih biti zainteresiranih kupaca. Budimir je istaknula kako bi oglašena zemljišta mogla naići na interes mladih Iločana, ali ne isključuje ni mogućnost da se netko, dolazeći do nekretnine na taj način, doseli u Ilok.

Pročitano 794 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI