NAJNOVIJE
Sindikati zdravstva ne odustaju od sporazuma o povećanju plaća

Uoči sastanka s ministrom zdravstva Milanom Kujundžićem predsjednik Samostalnog sindikata zdravstva i zdravstvenog osiguranja Stjepan Topolnjak izjavio je da sindikati ne odustaju od povećanja plaća koje je dogovoreno tijekom kolektivnih pregovora, inače će pokrenuti sindikalne akcije.

(Ponedjeljak, 19 Kolovoz 2019 14:19)
Muškarac i dijete ispali iz čamca u Dunav

Pravodobnim postupanjem vukovarsko-srijemske granične policije iz Dunava su  izvučene dvije osobe koje su ispale iz čamca.

(Ponedjeljak, 19 Kolovoz 2019 10:32)
Jandroković i Plenković uputili izraze sućuti zbog smrti novinara Denisa Kuljiša

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je brzojav sućuti obitelji Kuljiš u povodu smrti novinara, pisca i publicista Denisa Kuljiša, ističući kako je svojim radom u novinarstvu ostavio trajan i neizbrisiv trag.

(Ponedjeljak, 19 Kolovoz 2019 09:05)
Znanstvenice potvrdile istinitost poruke nadbiskupa Hranića

Istraživanje koje su provele znanstvenice Instituta za društvena istraživanja pokazalo je da mladi traže uređenije društvo i potvrđuje riječi đakovačko-osječkog nadbiskupa Đure Hranića koji je tijekom propovjedi u Aljmašu rekao da mladi "odlaze tražeći svjetlo uređenijega društva", piše Večernji list.

(Ponedjeljak, 19 Kolovoz 2019 09:02)
Kazne za zatajenje informacija o nestalima do 300.000 kuna

Ovih je dana na snagu stupio novi Zakon o osobama nestalima u Domovinskome ratu budući da do sada Hrvatska nije imala jedinstven zakon koji bi uređivao ovu problematiku.

(Petak, 16 Kolovoz 2019 16:39)
Osniva se Kulturno vijeće Grada Vukovara

Na temelju odluke o osnivanju Kulturnog vijeća Grada Vukovara u Gradu Vukovaru objavili su javni poziv za predlaganje članova toga tijela, odnosno pozivaju ustanove i udruge s područja Vukovara, a koje u svojem djelovanju imaju programe u područjima iz nadležnosti Kulturnog vijeća Grada Vukovara, da podnesu svoje prijedloge za članove. 

(Petak, 16 Kolovoz 2019 14:51)
U protekla 24 sata 7 prometnih nesreća

Jučer, oko 6,35 sati, 71-godišnjak iz Vinkovaca upravljao je osobnim vozilom krećući se cestom D-46, iz smjera Orolika u smjeru Tovarnika.

(Petak, 16 Kolovoz 2019 12:00)

Učenici sretno stigli na Čiovo

Čiovo Čiovo Foto: Mirjana Kulić

Učenici razredne nastave vukovarskih osnovnih škola sretno su stigli na ljetovanje na otok Čiovo. 

Besplatno ljetovanje u Okrugu Gornjem na otoku Čiovu omogućio im je Grad Vukovar u suradnji s općinom Dugopolje i Gradskim društvom Crvenog križa Solin. Ovo je drugi puta da na besplatno ljetovanje idu i mlađa djeca, odnosno ona od 1-4 razreda, a ove ih je godine s tri voditeljice otputovalo 50, doznajemo od Mirjane Kulić, ravnateljice Dječjeg vrtića Vukovar 1.
-Sretno smo stigli, put je prošao bez problema, djeca su bila vesela i odlično raspoložena, a dočekani smo divno. Smještaj je dobar, a imamo i popratnih sadržaja. Pobrinut ćemo se da djeci svaku večer organiziramo različite aktivnosti, rekla je Kulić poručivši roditeljima da se ne brinu i da su im djeca u sigurnim rukama.

Djeca na otoku Čiovo ljetuju od 22. do 29. srpnja.
Kriteriji za besplatno ljetovanje su socijalni status roditelja, ocjene, vladanje djece te postignuti rezultati na školskim i izvanškolskim natjecanjima.
Grad Vukovar je za besplatna ljetovanja vukovarskih školaraca iz proračuna izdvojio 80.00

Pročitano 100 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija