Ispiši ovu stranicu

Lea Dubravčević nova predsjednica Savjeta mladih VSŽ

Lea Dubravčević nova predsjednica Savjeta mladih VSŽ Foto: VSŽ

U Vinkovcima je održana konstituirajuća sjednica Savjeta mladih Vukovarsko-srijemske županije na kojoj je za novu predsjednicu izabrana Lea Dubravčević, zamjenica je Matea Šimić, a tajnik Gabriel Nikolić.


-Mladi u našoj županiji trenutno se ne nalaze u zavidnoj situaciji. Suočeni smo s odljevom mladog stanovništva, nezainteresiranošću za upis u strukovna zanimanja, neprimjerenim radnim mjestima za visokoobrazovane mlade ljude, nepostojanjem prostora za kvalitetno provođenje slobodnog vremena mladog stanovništva itd. Na nama je da budemo nositelji promjena. Od ovoga saziva očekujem proaktivnost, ideje i viziju kojima ćemo mijenjati našu sadašnjost i stvoriti temelje za kvalitetniju budućnost mladih u našoj županiji - poručila je novoizabrana predsjednica.

Lea Dubravčević u članstvo Savjeta mladih VSŽ primljena je na prijedlog Rotaract kluba Vinkovci čiji je osnivač i prvi predsjednik. Klub je utemeljen kao udruga mladih i perspektivnih ljudi grada Vinkovaca.

Trenutni saziv Savjeta mladih VSŽ izabran je na mandat od ukupno 3 godine, a sastoji se od 15 članova i njihovih zamjenika koji su glasanjem izabrani na 19. sjednici Županijske skupštine VSŽ održane 11. srpnja ove godine. Savjet mladih VSŽ trenutno čine mlade osobe koje su predstavnici nacionalnih manjina, podmlatka političkih opcija te predstavnici raznih udruga kojima je primarna djelatnost rad s mladima.

Konstituirajućoj sjednici prisustvovao je i Zdravko Kelić, potpredsjednik Županijske skupštine VSŽ.

Pročitano 736 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić