NAJNOVIJE
Sindikati zdravstva ne odustaju od sporazuma o povećanju plaća

Uoči sastanka s ministrom zdravstva Milanom Kujundžićem predsjednik Samostalnog sindikata zdravstva i zdravstvenog osiguranja Stjepan Topolnjak izjavio je da sindikati ne odustaju od povećanja plaća koje je dogovoreno tijekom kolektivnih pregovora, inače će pokrenuti sindikalne akcije.

(Ponedjeljak, 19 Kolovoz 2019 14:19)
Muškarac i dijete ispali iz čamca u Dunav

Pravodobnim postupanjem vukovarsko-srijemske granične policije iz Dunava su  izvučene dvije osobe koje su ispale iz čamca.

(Ponedjeljak, 19 Kolovoz 2019 10:32)
Jandroković i Plenković uputili izraze sućuti zbog smrti novinara Denisa Kuljiša

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je brzojav sućuti obitelji Kuljiš u povodu smrti novinara, pisca i publicista Denisa Kuljiša, ističući kako je svojim radom u novinarstvu ostavio trajan i neizbrisiv trag.

(Ponedjeljak, 19 Kolovoz 2019 09:05)
Znanstvenice potvrdile istinitost poruke nadbiskupa Hranića

Istraživanje koje su provele znanstvenice Instituta za društvena istraživanja pokazalo je da mladi traže uređenije društvo i potvrđuje riječi đakovačko-osječkog nadbiskupa Đure Hranića koji je tijekom propovjedi u Aljmašu rekao da mladi "odlaze tražeći svjetlo uređenijega društva", piše Večernji list.

(Ponedjeljak, 19 Kolovoz 2019 09:02)
Kazne za zatajenje informacija o nestalima do 300.000 kuna

Ovih je dana na snagu stupio novi Zakon o osobama nestalima u Domovinskome ratu budući da do sada Hrvatska nije imala jedinstven zakon koji bi uređivao ovu problematiku.

(Petak, 16 Kolovoz 2019 16:39)
Osniva se Kulturno vijeće Grada Vukovara

Na temelju odluke o osnivanju Kulturnog vijeća Grada Vukovara u Gradu Vukovaru objavili su javni poziv za predlaganje članova toga tijela, odnosno pozivaju ustanove i udruge s područja Vukovara, a koje u svojem djelovanju imaju programe u područjima iz nadležnosti Kulturnog vijeća Grada Vukovara, da podnesu svoje prijedloge za članove. 

(Petak, 16 Kolovoz 2019 14:51)
U protekla 24 sata 7 prometnih nesreća

Jučer, oko 6,35 sati, 71-godišnjak iz Vinkovaca upravljao je osobnim vozilom krećući se cestom D-46, iz smjera Orolika u smjeru Tovarnika.

(Petak, 16 Kolovoz 2019 12:00)

Lea Dubravčević nova predsjednica Savjeta mladih VSŽ

Lea Dubravčević nova predsjednica Savjeta mladih VSŽ Foto: VSŽ

U Vinkovcima je održana konstituirajuća sjednica Savjeta mladih Vukovarsko-srijemske županije na kojoj je za novu predsjednicu izabrana Lea Dubravčević, zamjenica je Matea Šimić, a tajnik Gabriel Nikolić.


-Mladi u našoj županiji trenutno se ne nalaze u zavidnoj situaciji. Suočeni smo s odljevom mladog stanovništva, nezainteresiranošću za upis u strukovna zanimanja, neprimjerenim radnim mjestima za visokoobrazovane mlade ljude, nepostojanjem prostora za kvalitetno provođenje slobodnog vremena mladog stanovništva itd. Na nama je da budemo nositelji promjena. Od ovoga saziva očekujem proaktivnost, ideje i viziju kojima ćemo mijenjati našu sadašnjost i stvoriti temelje za kvalitetniju budućnost mladih u našoj županiji - poručila je novoizabrana predsjednica.

Lea Dubravčević u članstvo Savjeta mladih VSŽ primljena je na prijedlog Rotaract kluba Vinkovci čiji je osnivač i prvi predsjednik. Klub je utemeljen kao udruga mladih i perspektivnih ljudi grada Vinkovaca.

Trenutni saziv Savjeta mladih VSŽ izabran je na mandat od ukupno 3 godine, a sastoji se od 15 članova i njihovih zamjenika koji su glasanjem izabrani na 19. sjednici Županijske skupštine VSŽ održane 11. srpnja ove godine. Savjet mladih VSŽ trenutno čine mlade osobe koje su predstavnici nacionalnih manjina, podmlatka političkih opcija te predstavnici raznih udruga kojima je primarna djelatnost rad s mladima.

Konstituirajućoj sjednici prisustvovao je i Zdravko Kelić, potpredsjednik Županijske skupštine VSŽ.

Pročitano 104 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija