Ispiši ovu stranicu

Ljeto na Vukovarskoj adi traje do 31.kolovoza

Grad sufinancira projekt s oko 250 tisuća kuna Grad sufinancira projekt s oko 250 tisuća kuna

Sezona kupanja na Vukovarskoj adi ove je godine započela nešto kasnije, 13.srpnja, zbog lošeg vremena i visokog vodostaja Dunava.

Posljednjih 14 godina o adi brine Športsko-ribolovna udruga (ŠRU) Dunav koja je pred početak sezone očistila i uredila ovo omiljeno izletište i kupalište ne samo Vukovaraca nego i posjetitelja iz okolnih gradova i sela. Povodom početka manifestacije Ljeto na Vukovarskoj adi 2019, gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i njegov zamjenik Marijan Pavliček sa suradnicima, posjetili su adu i proveli neko vrijeme s kupačima i drugim posjetiteljima.

- Zadovosljstvo je biti na adi, našem poznatom kupalištu i sadržaju koji obogaćuje život grada i građana, ali i našu turističku ponudu jer kompleks Vukovarske ade je nešto po čemu smo poznati u cijeloj državi. Već 14 godina traje naše partnerstvo sa ŠRU Dunav u realizaciji Ljeta na Vukovarskoj adi koje svim posjetiteljima, a kojih je po lijepom vremenu i vikendom i po nekoliko tisuća, pruža druženje, Dunav, pijesak, prirodni ambijent, razne sportske i ugostiteljske sadržaje. Sve ove godine iza nas govore u prilog tome da je riječ o prekrasnom projektu koji nailazi na ogroman odaziv i koji se provodi uz doista primjenu svih sigurnosnih mjera. Pravo je zadovoljstvo reći da sve ove godine nije bilo nikakvih problema, da su korisnici ovdje dobili sadržaje zbog kojih su i posjetili adu te da nismo imali nikakvih incidenata – istaknuo je gradonačelnik Penava.

 

Ada2019 celnici

Na Vukovarskoj adi za vrijeme vrućih ljetnih dana i ove godine posjetitelji mogu osim kupanja, pronaći i odmor u bogatoj hladovini krošnji, zaigrati odbojku ili mali nogomet na pijesku kao i picigin u plićaku plaže.

- Prijevoz na Vukovarsku adu obavlja se plovilima s pontona koji je smješten kod Veslačkog kluba, cijena iskaznice za pridruženog člana iznosi 40 kuna i ta karta vrijedi tijekom cijele sezone koja inače traje od 1.srpnja do 31.kolovoza – istaknuo je Alen Bainrauch, predsjednik ŠRU Dunav.

Grad Vukovar projekt sufinancira s oko 250 tisuća kuna. Taj je novac namijenjen za troškove goriva na pogonskim plovilima kojima se prevoze kupači te ljudima koji na adi rade tijekom trajanja sezone kupanja. 

Pročitano 711 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar