NAJNOVIJE
Sindikati zdravstva ne odustaju od sporazuma o povećanju plaća

Uoči sastanka s ministrom zdravstva Milanom Kujundžićem predsjednik Samostalnog sindikata zdravstva i zdravstvenog osiguranja Stjepan Topolnjak izjavio je da sindikati ne odustaju od povećanja plaća koje je dogovoreno tijekom kolektivnih pregovora, inače će pokrenuti sindikalne akcije.

(Ponedjeljak, 19 Kolovoz 2019 14:19)
Muškarac i dijete ispali iz čamca u Dunav

Pravodobnim postupanjem vukovarsko-srijemske granične policije iz Dunava su  izvučene dvije osobe koje su ispale iz čamca.

(Ponedjeljak, 19 Kolovoz 2019 10:32)
Jandroković i Plenković uputili izraze sućuti zbog smrti novinara Denisa Kuljiša

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je brzojav sućuti obitelji Kuljiš u povodu smrti novinara, pisca i publicista Denisa Kuljiša, ističući kako je svojim radom u novinarstvu ostavio trajan i neizbrisiv trag.

(Ponedjeljak, 19 Kolovoz 2019 09:05)
Znanstvenice potvrdile istinitost poruke nadbiskupa Hranića

Istraživanje koje su provele znanstvenice Instituta za društvena istraživanja pokazalo je da mladi traže uređenije društvo i potvrđuje riječi đakovačko-osječkog nadbiskupa Đure Hranića koji je tijekom propovjedi u Aljmašu rekao da mladi "odlaze tražeći svjetlo uređenijega društva", piše Večernji list.

(Ponedjeljak, 19 Kolovoz 2019 09:02)
Kazne za zatajenje informacija o nestalima do 300.000 kuna

Ovih je dana na snagu stupio novi Zakon o osobama nestalima u Domovinskome ratu budući da do sada Hrvatska nije imala jedinstven zakon koji bi uređivao ovu problematiku.

(Petak, 16 Kolovoz 2019 16:39)
Osniva se Kulturno vijeće Grada Vukovara

Na temelju odluke o osnivanju Kulturnog vijeća Grada Vukovara u Gradu Vukovaru objavili su javni poziv za predlaganje članova toga tijela, odnosno pozivaju ustanove i udruge s područja Vukovara, a koje u svojem djelovanju imaju programe u područjima iz nadležnosti Kulturnog vijeća Grada Vukovara, da podnesu svoje prijedloge za članove. 

(Petak, 16 Kolovoz 2019 14:51)
U protekla 24 sata 7 prometnih nesreća

Jučer, oko 6,35 sati, 71-godišnjak iz Vinkovaca upravljao je osobnim vozilom krećući se cestom D-46, iz smjera Orolika u smjeru Tovarnika.

(Petak, 16 Kolovoz 2019 12:00)

Ljeto na Vukovarskoj adi traje do 31.kolovoza

Grad sufinancira projekt s oko 250 tisuća kuna Grad sufinancira projekt s oko 250 tisuća kuna

Sezona kupanja na Vukovarskoj adi ove je godine započela nešto kasnije, 13.srpnja, zbog lošeg vremena i visokog vodostaja Dunava.

Posljednjih 14 godina o adi brine Športsko-ribolovna udruga (ŠRU) Dunav koja je pred početak sezone očistila i uredila ovo omiljeno izletište i kupalište ne samo Vukovaraca nego i posjetitelja iz okolnih gradova i sela. Povodom početka manifestacije Ljeto na Vukovarskoj adi 2019, gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i njegov zamjenik Marijan Pavliček sa suradnicima, posjetili su adu i proveli neko vrijeme s kupačima i drugim posjetiteljima.

- Zadovosljstvo je biti na adi, našem poznatom kupalištu i sadržaju koji obogaćuje život grada i građana, ali i našu turističku ponudu jer kompleks Vukovarske ade je nešto po čemu smo poznati u cijeloj državi. Već 14 godina traje naše partnerstvo sa ŠRU Dunav u realizaciji Ljeta na Vukovarskoj adi koje svim posjetiteljima, a kojih je po lijepom vremenu i vikendom i po nekoliko tisuća, pruža druženje, Dunav, pijesak, prirodni ambijent, razne sportske i ugostiteljske sadržaje. Sve ove godine iza nas govore u prilog tome da je riječ o prekrasnom projektu koji nailazi na ogroman odaziv i koji se provodi uz doista primjenu svih sigurnosnih mjera. Pravo je zadovoljstvo reći da sve ove godine nije bilo nikakvih problema, da su korisnici ovdje dobili sadržaje zbog kojih su i posjetili adu te da nismo imali nikakvih incidenata – istaknuo je gradonačelnik Penava.

 

Ada2019 celnici

Na Vukovarskoj adi za vrijeme vrućih ljetnih dana i ove godine posjetitelji mogu osim kupanja, pronaći i odmor u bogatoj hladovini krošnji, zaigrati odbojku ili mali nogomet na pijesku kao i picigin u plićaku plaže.

- Prijevoz na Vukovarsku adu obavlja se plovilima s pontona koji je smješten kod Veslačkog kluba, cijena iskaznice za pridruženog člana iznosi 40 kuna i ta karta vrijedi tijekom cijele sezone koja inače traje od 1.srpnja do 31.kolovoza – istaknuo je Alen Bainrauch, predsjednik ŠRU Dunav.

Grad Vukovar projekt sufinancira s oko 250 tisuća kuna. Taj je novac namijenjen za troškove goriva na pogonskim plovilima kojima se prevoze kupači te ljudima koji na adi rade tijekom trajanja sezone kupanja. 

Pročitano 153 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija