Ispiši ovu stranicu

I treću godinu za redom u Vukovaru se održava Ljetni sportski kamp

Jedna od sportskih aktivnosti je i rolanje Jedna od sportskih aktivnosti je i rolanje Foto: Valerija Lozančić

Udruga kineziologa grada Vukovara u suradnji s JU Sportski objekti Vukovar i ove godine organizira zabavno - sportske aktivnosti tijekom ljetnih praznika pod nazivom Ljetni sportski kamp 2019.

Kamp se provodi  na sportskim objektima u Borovu naselju, odnosno u sportskoj dvorani i kuglani te na bazenima  i teniskim terenima. Tijekom pet dana, koliko traje kamp za jednu skupinu, djeca uče osnove raznih sportova - atletike, gimnastike, nogometa, rukometa, odbojke, košarke, tenisa, kuglanja, rolanja i plivanja.

Cilj kampa je potaknuti djecu na bavljenje sportom, pojašnjava predsjednik Udruge kineziologa Grada Vukovara i voditelj Odjela sporta i rekreacije u JU Sportski objekti Vukovar  Dalibor Bičanić.
- Svi smo upoznati s činjenicom da sve veći broj djece slobodno vrijeme provodi sjedeći uz tv, mobitel ili laptop. Pokrenuli smo ovaj program kako bi potaknuli djecu da se tijekom ljetnih praznika aktiviraju i upoznaju sa svim vrstama sporta. U gradu imamo brojne sportske aktivnosti, ali velik broj njih nije namijenjen djeci ove dobi pa ih uključujemo već od šeste godine i motiviramo da se bave jednom od aktivnosti koja im se najviše sviđa – rekao je Bičanić, dodajući kako se djeca najviše vesele bazenima.

Tijekom četiri tjedna kroz sportski će kamp proći više od 300 djece koja će na kraju dobiti i diplome. Cijena kampa iznosi 120 kuna, a s obzirom da djeca u njemu borave svaki dan od 8 do 15 sati uključen je i zdrav obrok. Kamp mogu polaziti sva djeca od završenog prvog razreda osnovne škole. 

Pročitano 764 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić