Ispiši ovu stranicu

U Adici obilježen Dan zajedništva, ponosa i sreće

Dan obilježen i u 20-tak drugih gradova Hrvatske Dan obilježen i u 20-tak drugih gradova Hrvatske Foto: Marija Molnar

U organizaciji Turističke zajednice grada Vukovara i u suradnji s Gradom Vukovarom, u park-šumi Adica obilježen je Dan zajedništva, ponosa i sreće.

Dan je obilježen i u drugih 20-tak gradova Hrvatske, na inicijativu izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića, a kako bi se građani prisjetili dočeka Vatrenih nakon osvojenoga srebra na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji 2018. godine.

U Adici je tim povodom organiziran tzv.bubble football i kasnije zabava uz tamburaše za posjetitelje, a događaju je nazočio i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

- Hrvatska nogometna reprezentacija krenula je na Svjetsko nogometno prvenstvo prošle godine upravo iz Vukovara, a ta nas je ruska avantura okupila u zajedništvu i donijela jednu novu energiju u Hrvatsku. Taj duh koji je uspio zaživjeti u reprezentaciji zahvaljujući igračima, treneru i stručnom stožeru, pokazao je one najbolje vrijednosti zajedništva, požrtvovnosti, borbenosti, sportskoga duha, a kroz to i nepobjedivosti i to se najbolje osjetilo prije godinu dana na dočeku Vatrenih kako u Zagrebu tako i na dočecima širom Hrvatske, BIH i dijaspore, kada je ogromna masa naroda osjetila te vrijednosti i došla pozdraviti heroje naših dana – rekao je Penava.

 

Adica2

 

Ovu je inicijativu izbornik Dalić izrekao kao ambasador festivala nematerijalne kulturne baštine Svi zaJEDNO hrvatsko naj, a koja je ove godine održana po drugi put povodom Dana grada Vukovara.

- Izbornik Dalić tada je rekao da to zajedništvo koje je ovdje u Vukovaru posebno snažno, treba obilježiti. Temeljem te inicijative i uz Organizatore bez granica, pokrenuli smo ovo današnje obilježavanje kako bi se građani družili i zabavili te zajedno evocirali uspomene na proživljeno ljeto 2018. godine – istaknula je Marina Sekulić, direktorica Turističke zajednice grada Vukovara. 

Pročitano 691 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar