Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Odbačena kaznena prijava protiv ministrice Gabrijele Žalac

Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac, koja je 9. ožujka  ove godine u Vinkovcima osobnim automobilom naletjela na djevojčicu teško je ozlijedivši, nije kazneno odgovorna za izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu ili eventualno neko drugo kazneno djelo za koje se progoni poduzima po službenoj dužnosti, izvijestilo je Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima.

Po primitku obavijesti Postaje prometne policije Vinkovci o prometnoj nesreći koja se dogodila 9. ožujka 2019. u Vinkovcima u Ulici Ćirila i Metoda kod kbr. 42A, a u kojoj je ozlijeđeno dijete, Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima je provelo izvide, da bi potom 18. ožujka 2019. zaprimilo i kaznenu prijavu jedne političke stranke. Na temelju tako prikupljenih podataka, državno odvjetništvo je provelo i istraživanje, tijekom kojeg je pribavljena relevantna medicinska dokumentacija, karton vozača službene evidencije Policijske uprave vukovarsko-srijemske, a provedene su i dokazne radnje ispitivanja svjedoka i osumnjičenice, kao i dokazna radnja kombiniranog sudsko-medicinskog i prometnog vještačenja, navodi se u izvješću.

Dodaje se kako iz rezultata svih izvida i provedenog istraživanja te prikupljenih dokaza i podataka, “proizlazi da ne postoji osnovana sumnja da je 40-godišnja hrvatska državljanka svojom vožnjom prekršila odredbe čl. 51. st. 1. ni čl. 38. st. 1. i 3. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kao niti da je kršenje odredbe čl. 196. st. 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama u uzročno-posljedičnoj vezi s nastupjelom posljedicom”.

Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima je stoga 10. srpnja donijelo rješenje o odbačaju kaznene prijave podnesene protiv ministrice Gabrijele Žalac.

Pročitano 760 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI