Ispiši ovu stranicu

Župan Galić obišao radilišta lokalnih cesta

Radovi krenuli početkom srpnja ove godine Radovi krenuli početkom srpnja ove godine Foto: vusz.hr

Župan Božo Galić obišao je u pratnji ravnatelja Uprave za ceste Vukovarsko-srijemske županije Željka Galića i suradnika, radilišta na lokalnoj cesti Prkovci-Babina Greda koja je u izgradnji te na dionici županijske ceste kroz naselje Cerna, koja je u rekonstrukciji, javljaju iz Vukovarsko-srijemske županije.

- Najveći projekt Županijske uprave za ceste Vukovarsko – srijemske županije ove godine upravo je izgradnja lokalne ceste 46017 od Prkovaca prema Babinoj Gredi, koja je vrlo zahtjevna budući da se radi o 11,2 kilometara ceste. To je i financijski najznačajni projekt, težak oko 20 milijuna kuna i financiran je iz kreditnih sredstava - rekao je ravnatelj Željko Galić, dodavši kako će se konačno nakon višegodišnjeg nadanja stanovnicima naselja Kladavac ostvariti želja da kroz svoje naselje dobiju asfaltiranu cestu.

Radovi na izgradnji ceste krenuli su 3. srpnja i izvodi ih vinkovačka tvrtka Cestorad, a ravnatelj Galić izrazio je nadu da će ti radovi biti završeni do kraja ove godine, ukoliko to dopuste vremenske prilike.

Županijska uprava za ceste je vlastitim sredstvima ovoga mjeseca krenula i s rekonstrukcijom ŽC 4221 od Cerne do Babine Grede, odnosno dionice kroz Cernu u dužini od 3,2 kilometra. Vrijednost rekonstrukcije ove dionice iznosi 7,7 milijuna kuna, a izvođač radova je tvrtka Strabag koja ima rok od 90 dana za završetak radova.

- Ovo je jedan kamenčić u mozaiku slaganja prometa u Vukovarsko – srijemskoj županiji. Cesta Prkovci-Babina Greda je izuzetno bitna za ovaj dio naše županije posebno za Općinu Ivankovo, Babinu Gredu, Stare Mikanovce, Drenovce, Vođince, Jarminu itd. Ovaj dio kraja treba povezati s autocestom, a isto tako i omogućiti ljudima koji će tu cestu koristiti, kvalitetniji i bolji život. Također ona ima i gospodarski značaj jer se na ovom pravcu radi melioracijski kanal, trasa budućeg kanala Dunav –Sava, radi se i na proizvodnji tople vode u Babinoj Gredi, električne energije i ljekovitih bazena. Tu su i projekti navodnjavanja. Od izuzetnog značaja za razvoj poljoprivredne proizvodnje na području županije su dva projekta izgradnje sustava navodnjavanja, ukupne vrijednosti oko 72.000.000,00 kn. Izgradnja sustava navodnjavanja SOPOT – k.o. Vinkovci, Rokovci (730 ha) i Blata - Cerna (cca 500 ha). Mi imamo našu stratgiju razvoja koja je jasno definirana te očekujemo i realizaciju državnih infrastrukturnih projekata kao što je Srijemska granična transvezala, cesta Županja-Vinkovci, obilaznica Vinkovci-Vukovar itd.- rekao je župan Božo Galić tijekom obilaska radilišta. 

Na radilištu dionice županijske ceste kroz Cernu župana i ravnatelja ŽUC-a dočekao je načelnik općine Cerna Goran Begović.

- Riječ je o projektu na kojem smo zajednički radili pune tri godine i evo konačno smo, vjerujem na zadovoljstvo svih, a pogotovo stanovnika ulice Velika Cerna došli i do njegove realizacije - rekao je načelnik Begović. Istaknuo je kako je ovo samo jedan od većih infrastrukturnih projekata koji se trenutno provode ili će se provoditi ove godine na području Općine Cerna te se nada da će biti zamah za oživljavanje gospodarstva i ostanak mladih na ovom području.

Pročitano 809 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar