Ispiši ovu stranicu

Obnovljen odvojak Ulice Vlahe Bukovca

Obilazak saniranog odvojka Obilazak saniranog odvojka Foto: Valerija Lozančić

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava  obišao je sa suradnicima sanirani odvojak  Ulice Vlahe Bukovca na Sajmištu.

Radovi su obuhvatili izgradnju ceste i pješačke staze s kompletnom novom kolničkom konstrukcijom, uređenjem temeljnog tla, izradom nosivog sloja od mehanički stabiliziranog drobljenog kamenog materijala, nosivim i habajućim slojevima asfalta, novim zatvorenim sustavom oborinske odvodnje te novom vertikalnom i horizontalnom signalizacijom. Izgrađena je i nova javna rasvjeta.

-Veliki su pomaci u uređenju glavnih prometnih pravaca na području grada, ali s osobitim zadovoljstvom mogu reći da radove počinjemo i na Sajmištu koje doista ima najlošiju infrastrukturu, poglavito ceste. Ovaj smo odvojak obnovili na zahtjev građana ovog dijela grada i Župnog ureda Župe Kraljice mučenika. Nadamo se da će uskoro i sve okolne ulice ovako izgledati – rekao je gradonačelnik Penava.

Pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Dražen Čulig naglasio je kako je sanacija ovoga odvojka početak obnove Sajmišta.
-Ovo je prvi korak uređenja ulica Vlahe Bukovca i Islandske, odnosno naselja koje je izrazito stradalo tijekom ratnih događanja. Do sada te ulice nismo obnavljali jer smo čekali da prođe magistralni cjevovod pitke vode i odvodnje. Čekali smo da se postave podzemne instalacije pa tijekom ove ili početkom iduće godine počinjemo s malo većim i sveobuhvatnim projektima na ovome području – rekao je Čulig.

Stanovnik ulice Marko Čeprnja rekao je kako je obnova ove ulice podigla kvalitetu života građanima naselja jer je vrlo prometna budući je pokraj Župa Kraljice mučenika.
-Ulica je bila vrlo uništena tijekom Domovinskoga rata i njena je obnova veliki doprinos cijelome ovome području. Prekrasna je sada – rekao je Čeprnja.

Ukupna površina uređene ceste iznosi 340 m2, a radove u vrijednosti 550.000 kuna s PDV-om izvela je gradska tvrtka Komunalac na temelju Ugovora o održavanju nerazvrstanih cesta za 2019. godinu.

Pročitano 842 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić