NAJNOVIJE
Ove se godine obnavlja šest Batinih vila

Radovi na šest stambenih objekata tzv.Batinih vila u Borovo Naselju, a koje se vode kao zaštićeno kulturno dobro, trebali bi započeti ove godine i to sredstvima državnoga proračuna, najavio je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

(Utorak, 23 Srpanj 2019 13:46)
Kako do besplatne pravne pomoći u Vukovaru?

Od 1.lipnja ove godine Udruga za podršku žrtvama i svjedocima provodi projekt pod nazivom Pravo na djelotvornu pravnu zaštitu i podršku – pristup pravdi kroz primarnu pravnu pomoć, a kojega financira Ministarstvo pravosuđa.

(Utorak, 23 Srpanj 2019 13:08)
Grad Ilok prodaje 26 nekretnina kojih su se nasljednici odrekli

U Iloku je u tijeku natječaj za prodaju 26 nekretnina u vlasništvu Grada Iloka.

(Utorak, 23 Srpanj 2019 11:52)
Scena Martin iz Vukovara potpisala povelju prijateljstva sa Sinjskim pučkim kazalištem

Vukovarski amateri – Scena Martin, sudjelovali su na 3. Međunarodnome kazališnome Alkafestu u Sinju s predstavom 'Čekaonica'. 

(Utorak, 23 Srpanj 2019 10:24)
Novi naslovi svaki drugi dan

Gradska knjižnica  Vukovar  već četvrtu godinu za redom sudjeluje u ljetnoj ponudi na Vukovarskoj adi kroz suradnju s ŠRU Dunav. Riječ je o kućici za knjige koju djelatnici ove ustanove redovito dopunjavaju novim naslovima, doznajemo od Jelene Miškić ravnateljice Gradske knjižnice Vukovar.

-Trudimo se svakii drugi dan obnoviti sdržaj naših kućica kako one na Adi tako i u središtu grada  i ponuditi našim sugrađanima ali i posjetiteljima Vukovara štivo koje je čitko, aktualno  i zanimljivo. -rekla je Miškić.

U kućici je ponuđeno svakodnevno 10 do 15 laganijih naslova. Kućicu za knjige Gradska je knjižnica postavila i na šetalištu u Ulici J. J. Strossmayera.  Miškić je naglasila kako su u okviru Ljeta u Gradskoj knjižnici  Vukovar ovih dana održali i jednu vrlo zanimljivu i posjećenu radionicu, a riječ je o izradi graničnika za knjige, gdje su polaznici  mogli naučiti  i sve o knjizi i njenim dijelovima.

(Utorak, 23 Srpanj 2019 09:51)
Obavijest o aviotretiranju komaraca

 

Dana 22. i 23. 07. 2019.g. u jutarnjim i večernjim satima Veterinarska stanica Vukovar d.o.o. obavljat će tretman suzbijanja komaraca  aviotretiranjem.

(Ponedjeljak, 22 Srpanj 2019 16:11)
Šoljić: Dan pobjede i domovinske zahvalnosti proslavit ćemo u Bogdanovcima

Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskoga rata grada Vukovara ove će godine 5. kolovoza, Dan pobjede i Domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja proslaviti u Bogdanovcima, najavio je na konferenciji za medije Franjo Šoljić, predsjednik Koordinacije.

Intencija Koordinacije je da bi se ovaj značajan datum za cijelu hrvatsku državu trebao obilježavati u svim općinama i gradovima u Hrvatskoj. Tako će se 5. kolovoza,  proslaviti u Bogdanovcima, na Gracu gdje su 1991. godine po prvi puta bilo postrojeno oko 3.000 nenaoružanih ljudi koji su bili temelj budućih branitelja iz bivše općine Vukovar. To prvo okupljanje bilo  je polazna točka obrane ovog područja od srbijanske agresije na Hrvatsku.

-Program će sadržavati  sportska i zabavna događanja, a javnost će o svemu narednih dana biti detaljnije obaviještena kada se objavi program proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja u Bogdanovcima. Ujedno bilo je riječi i o suradnji s Općinom Bogdanovci oko upućivanja djece na more- rekao je Šoljić.

(Ponedjeljak, 22 Srpanj 2019 14:29)

Dodijeljeno još šest stanova deficitarnim kadrovima u Vukovaru

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava i zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić, u gradskoj vijećnici svečano  su uručili Ugovore o najmu i ključeve 6 stanova za korisnike kadrovskih stambenih jedinica na području grada Vukovara.

Riječ je o mladim obiteljima i  kadrovima prijeko potrebnim u gradu Vukovaru naglasio je gradonačelnik Ivan Penava.

-Uz prvih četiri stana koje smo podijelili pripadnicima hrvatske vojske danas smo dodijelili još jedan stan pripadniku hrvatske vojske  te još pet stanova mladim visokoobrazovanim osobama, deficitarnim kadrovima potrebnim gradu Vukovaru čime  stvaramo dobru osnovu za bolju budućnost našega grada, a sve to kroz iznimno dobru suradnju s Vladom Republike Hrvatske te Središnjim državnim uredom za obnovu i stambeno zbrinjavanje – rekao je Penava.

STANOVI 3

Temeljem Pravilnika o stambenom zbrinjavanju osoba određenih struka i zanimanja za čijim radom postoji posebno iskazana potreba na području grada Vukovara  5 stanova dodijeljeno je pripadnicima Hrvatske vojske, 3 stana kadrovima zdravstvenih zanimanja (doktor stomatologije, inženjer molekularne biotehnologije i magistra kemije) i 2 stana kadrovima ostalih zanimanja( magistar inženjer arhitekture i magistra psihologije).

Tročlano Povjerenstvo za dodjelu stanova  je zaprimilo ukupno 55 prijava za dodjelu kadrovskih stanova, a bodovi su se ostvarivali po nekoliko kriterija. Uz stručnu spremu bodovi su se ostvarivali i na dob na način da su mlađe osobe ostvarivale više bodova i obzirom na doprinos široj zajednici. Ukupno je bilo i 13 nepotpunih zamolbi za koje je zamjenica gradonačelnik Ivana Mujkić pojasnila kako će tim osobama uputiti dopis za nadopunu dokumentacije kako bi mogli sudjelovati na nekom od slijedećih natječaja za dodjelu stanova.

-Osam zamolbi bilo je odbijeno jer prema Pravilniku za dodjelu kadrovskih stanova  nisu zadovoljavali osnovne uvjete ili nisu bili potreban kadar, ili su već imali nekakvu nekretninu na području grada Vukovara, a imali smo i situacije odbijanja stanova s opravdanim razlogom, primjerice, zbog neodgovarajuće kvadrature obzirom na broj članova obitelji. Njihove zahtjeve Povjerenstvo će ponovno razmatrati, a sve one koji su stan odbili iz neopravdanih razloga, neće ponovno ući u razmatranje.- pojasnila je Mujkić.

Zbrinuti kadrovi su iz javnog i privatnog sektora, a u raspoloživim stambenim jedinicama ukupno će se zbrinuti 10 obitelji koje zajedno broje 24 člana. Stanovi su dodijeljeni u novoizgrađenoj zgradi u Tijardovićevoj ulici.

Pročitano 156 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Mirjana Đermadi

mirjana.djermadi@hrv.hr

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija