Ispiši ovu stranicu

Novom cestom Otok-Slakovci Vukovarcima najbliži izlaz na autoput

Projekt vrijedan gotovo 27 milijuna kuna Projekt vrijedan gotovo 27 milijuna kuna Foto: Arhiv HRV-a

Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković nazočio je svečanosti otvaranja rekonstruirane ceste Otok – Slakovci. Završetkom radova na dionici izvršena je rekonstrukcija prometnice u duljini od 8.7 kilometara, na dijelu od naselja Slakovci (DC 46) do raskrižja sa županijskom cestom ŽC 4172. Ukupna vrijednost investicije iznosi 26.996.261,15 kuna.

Ova je cesta od velikog značaja za cijelo područje Vukovarsko-srijemske županije, naglasio je gradonačelnik Otoka Josip Šarić.

- Ovo je iznimno važna cesta kojom smo povezani sa sjedištem županije. Pomoći će našim ljudima u Cvelferiji, Otoku, Jankovcima, Slakovcima i Vukovaru. Mi dobivamo bliži izlazak na autocestu, Vukovarci pak najbliži izlazak na autocestu. Povezali smo njome i luke Vukovar i Brčko te si približili Osijek odnosno zračnu luku. Ova cesta stoga ima i važan gospodarski smisao osim što povezuje naselja odnosno ljude koji žive u njezinoj blizini – istaknuo je Šarić.

Ministar Butković pak naglasio je kako je osim ovoga, upravo završenoga projekta, u tijeku provedba još nekoliko značajnih infrastrukturnih investicija.

-U rujnu planiramo otvoriti oblizanicu Vinkovaca, očekujemo i potpisivanje ugovora za projekt obnove i rekonstrukcije željezničke pruge Vinkovci-Vukovar kojega financira EU, potpisan je predugovor za financiranje prve faze Srijemske transverzale tako da je ovo ministarstvo sa svojim tvrtkama dosta prisutno u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Nastavljamo dobru suradnju sa svim gradovima i općinama – rekao je Butković.

Svečanosti otvaranja ceste nazočili su i župan vukovarsko – srijemski Božo Galić, načelnik Općine Stari Jankovci Dragan Sudarević te u ime investitora projekta, predsjednik Uprave društva Hrvatske ceste, Josip Škorić, sa suradnicima.

 

 

Pročitano 2101 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar