Ispiši ovu stranicu

Čelnici grada ispratili prvu skupinu umirovljenika u Bizovačke toplice

Čelnici grada ispratili prvu skupinu umirovljenika u Bizovačke toplice Foto: Marija Molnar

Gradonačelnik  Vukovara Ivan Penava i njegova zamjenica Ivana Mujkić ispratili su na autobusnoj stanici kod Radničkog doma u Borovu naselju prvu skupinu umirovljenika koja je otišla na jednodnevni izlet u Bizovačke toplice te im poželjeli sretan put i ugodan boravak.

Ovo je već četvrta godina kako Grad Vukovar  za umirovljenike s područja grada sa 60 i više godina starosti u ljetnim mjesecima organizira besplatne jednodnevne izlete u Bizovačke toplice.
-Četvrta je ovo godina organizacije ovakvog prekrasnog projekta putem kojeg smo sada već izgradili partnerski odnos s ljudima koji upravljaju poslom u Bizovačkim toplicama, ali i Hrvatskom udrugom umirovljenika i invalida rada grada Vukovara. Posebno zadovoljstvo nam predstavlja činjenica da našim sugrađanima treće životne dobi možemo omogućiti ovakve aktivnosti, a prisutnost pozitivne energije i veselje koja vlada među njima kao i popunjenost autobusa kazuje nam puno o izvrsnosti ovoga projekta - rekao je gradonačelnik Penava.

Bizovac ispracaj 19

Izleti će se organizirati svakoga utorka do 3. rujna, a za ovu je namjenu  u proračunu Grada osigurano 100.000 kuna.
-Put Bizovačkih toplica ukupno će se uputiti 36 autobusa što broji 1800 umirovljenika koji mogu koristiti navedeno pravo. Zahvaljujemo Hrvatskoj udruzi umirovljenika i invalida rada i njihovom volonterskom pristupu koji se kroz dugi niz godina pokazao kao vrlo učinkovit - istaknuo je Dalibor Žigić, stručni suradnik za socijalnu skrb nadležnog odjela.

Zadovoljstvo ovim projektom u ime svih umirovljenika izrazio je  Andrija Biro, predsjednik Hrvatske udruge umirovljenika i invalida rada grada Vukovara koji je istaknuo kako je zainteresiranost za jednodnevne izlete iznimno velika.

Pročitano 720 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić