Ispiši ovu stranicu

Uskoro počinje rekonstrukcija ceste u Ulici Ive Tijardovića

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i predsjednik Uprave Osijek-Koteks d.o.o. Zoran Škorić potpisali su u Gradskoj vijećnici Ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji nerazvrstane ceste u Ulici Ive Tijardovića.

Riječ je o ulici između Memorijalnog centra Domovinskoga rata Vukovar i novoizgrađenih stambenih zgrada koja je do sada nije pružala visoke sigurnosne uvijete, a na tom je području u planu izgradnja ukupno 6 višestambenih objekata.
-Planiramo taj dio grada urbanizirati do kraja, odnosno pružiti mu izgled i funkcionalnost kakvu treba imati s obzirom na povećani broj stanovnika koji će imati. To je značajna transformacija ovog dijela grada u odnosu na barake koje su ovdje izgrađene šezdesetih godina nakon poplave, a poslije i devastirane. Sada će ovo biti  uistinu reprezentativan dio grada sa šest modernih višestambenih zgrada i modernom prometnicom – rekao je gradonačelnik dodajući kako s izvođačem radova imaju dugogodišnju uspješnu suradnju pa se nada da će i ova priča završiti uspješno i na korist svih građana Vukovara.

Projektom je predviđena rekonstrukcija ceste, izgradnja 25 parkirališnih mjesta, pješačke i biciklističke staze i javne rasvjete s kompletnom novom kolničkom konstrukcijom, uređenjem temeljnog tla, izradom nosivog sloja od mehanički stabiliziranog drobljenog kamenog materijala, nosivim i habajućim slojevima asfalta, novim zatvorenim sustavom oborinske odvodnje te novom vertikalnom i horizontalnom signalizacijom.
-Mislim da će ova ulica biti primjer putokaz buduće obnove komunalne infrastrukture na području grada Vukovara – naglasio je pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Dražen Čulig.

Pohvalivši dosadašnju suradnju, predsjednik Uprave Osijek-Koteks-a Zoran Škorić rekao je kako će posao biti završen tri mjeseca nakon uvođena izvođača u radove.

Cesta će se rekonstruirati u dužini od 290 metara, a vrijednost ugovorenih radova iznosi 2.422.139 kuna s PDV-om.

Pročitano 781 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić