Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Penava: Očekujem da župan Galić proglasi elementarnu nepogodu za grad Vukovar

Povodom  nevremena koje je ostavilo najteže posljedice u Vukovarsko-srijemskoj županiji i gradu Vukovaru, priopćenjem se oglasio gradonačelnik Vukovara Ivan Penava. Penava je ustvrdio kako je riječ o velikom broju uništenih fasada, krovova i vozila te je Grad Vukovar u ranim jutarnjim satima imao koordinaciju sa koje je upućena inicijativa županu Vukovarsko-srijemske županije Boži Galiću da sukladno svojim zakonskim ovlastima u što kraćem vremenu  proglasi elementarnu nepogodu za područje grada Vukovara.

nevrijeme

Penava je naglasio kako takvu odluku očekuje obzirom da su i druga područja  naše županije teško pogođena posljedicama nevremena. Sukladno županovoj odluci o proglašenju elementarne nepogode Gradsko povjerenstvo za procjenu štete od elementarne nepogode će  izaći na teren i utvrditi okvirno nastalu štetu kod svakoga podnositelja zahtjeva.

Gradonačelnik je pozvao sve sugrađane da po objavi proglašenja odluke o elementarnoj nepogodi od strane župana dođu u gradski Upravni odjel za gospodarstvo, poljoprivredu i međunarodnu suradnju , gdje će putem propisanih obrazaca koji će biti dostupni na službenoj web stranici u  nadležnom uredu, dostaviti potrebnu dokumentaciju temeljem koje će povjerenstvo dalje postupati i sugrađani moći ostvariti  koliku toliku odštetu zbog elementarne nepogode koja  ih je zadesila. 

Pročitano 1162 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI