Ispiši ovu stranicu

U jučerašnjem nevremenu ozlijeđene četiri osobe

Održan hitni sastanak Stožera civilne zaštite VSŽ Održan hitni sastanak Stožera civilne zaštite VSŽ Foto: Privatna arhiva

U nedjelju poslijepodne Vukovarsko-srijemsku županiju pogodilo je olujno nevrijeme praćeno jakom kišom i tučom. "Najteže je pogođeno područje Cvelferije, Općine Drenovci, Općine Trpinja i dijelovi Vukovara, a Županijski centar 112 zabilježio je preko 350 poziva zabrinutih građana naše županije", javljaju iz ureda župana Vukovarsko-srijemske županije. 

Velike štete, kako stoji u izvješću,  zabilježene su u Općini Drenovci, na stambenim objektima, prometnicama i javnim objektima. Najveća je nastala na osnovnoj školi Ivana Meštrovića u Drenovcima, gdje je olujni vjetar skinuo krov sa škole, a jaka kiša natopila učionice i uništila informatičku opremu.

Kasno sinoć u Drenovcima je održan hitni sastanak Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije pod predsjedanjem načelnika stožera Zdravka Kelića, a na kojemu su izvješća o stanju na olujom pogođenom području podnijeli načelnik Općine Drenovci Jakša Šestić, načelnik Stožera civilne zaštite Općine Drenovci Boris Španić i voditelj Službe civilne zaštite Vukovar Stjepan Draganić.

Iz izvješća je vidljivo da je jak vjetar čupao stabla, stradala je već spomenuta škola u Drenovcima, oštećena je prometna signalizacija,  a dijelovi naselja Đurići, Posavski Podgajci i Račinovci ostali su bez električne energije.

Zamjenik župana vukovarsko-srijemskoga Josip Dabro ponudio je pomoć županije te apelirao na sve službe, prvenstveno HEP, Županijsku upravu za ceste i komunalna poduzeća da sve svoje kapacitete stave na raspolaganje kako bi se život u pogođenom području što prije vratio u normalu i kako bi komisije za popis šteta što prije mogle započeti sa radom.

Voditelj službe civilne zaštite Vukovar Stjepan Draganić izvijestio je o velikom broju poziva prema centru 112, velikom broju prijavljenih šteta kao i o jednoj teže i dvije lakše ozlijeđene osobe. Nakon nevremena, još je jedna osoba teže ozlijeđena. 

Županijski vatrogasni zapovjednik Zdenko Jukić naglasio je da su sve vatrogasne ekipe na terenu,  a u slučaju potrebe mobilizirati će se i dodatne snage i angažirati na sanaciji terena. Nakon završetka sjednice nazočni su obišli obitelji čiji su stambeni objekti najteže stradali te obećali žurnu pomoć.

Pročitano 1179 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar