NAJNOVIJE
U tijeku je kampanja Time to move

Mirovna grupa mladih Dunav i PRONI Centar za socijalno podučavanje tijekom listopada provode u Vukovaru kampanju Time to move. Cilj je kampanje organiziranje događanja na kojima će mlade upoznati s raznim mogućnosti za odlazak u inozemstvo kao i mogućnostima sudjelovanja u međunarodnim projektima, istraživanju Europe ili stjecanju potrebnog iskustva za budućnost.

(Srijeda, 23 Listopad 2019 13:45)
Vinkovci dobili ova parkirališta

Grad Vinkovci u okviru infrastrukturnih projekata ulažu znatna sredstva u izgradnju novih parkirališta.

(Srijeda, 23 Listopad 2019 12:18)
Predstavljeni film i knjiga Oteto djetinjstvo o ratnoj siročadi

Povodom 15.dana Matice hrvatske u Vukovarsko-srijemskoj županiji, u Pastoralnome centru Sv.Bono u Vukovaru predstavljen je dokumentarni film i knjiga Oteto djetinjstvo, autora patera Pavla Crnjca. Riječ je o sudbinama hrvatske djece iz područja Rame 1942 godine koja su u ratnom vihoru ostala siročad. Autor prati sudbinu preživjelih, donosi cjelokupni popis djece i prikaz 20-tak preživjelih iz toga vremena.

(Srijeda, 23 Listopad 2019 10:52)
Podignuta optužnica za ratni zločin počinjen u Vukovaru nad hrvatskim braniteljem

Osječko Županijsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv 51-godišnjeg srbijanskog državljanina, nedostupnoga hrvatskim tijelima kaznenoga progona, tereteći ga za ratni zločin u Vukovaru nakon okupacije grada.

(Utorak, 22 Listopad 2019 17:59)
Hrvatskoj zeleno svjetlo za Schengen

Europska komisija dala je u utorak zeleno svjetlo za ulazak Hrvatske u šengenski prostor bez unutarnjih graničnih kontrola što je hrvatski premijer nazvao još jednim velikim uspjehom Hrvatske, a pohvale su izrekli i visoki dužnosnici u Bruxellesu, javlja HINA.

(Utorak, 22 Listopad 2019 17:44)
Energetski obnovljena zgrada dječjeg vrtića u Borovo Naselju

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa suradnicima obišao je energetski obnovljenu zgradu dječjeg vrtića u Borovo Naselju. Tijekom obnove izvedeni su fasaderski, limarski, izolaterski, stolarski, bravarski te elektrotehnički radovi, a cijeli je proces proveden u dvije faze.

(Utorak, 22 Listopad 2019 15:11)
Policija i dalje traga za razbojnicima koji su ranili i opljačkali zaštitare

Osječko-baranjska policija i dalje intenzivno traga za nepoznatim razbojnicima koji su u ponedjeljak pucali na dvojicu zaštitara, prenosi HINA.

(Utorak, 22 Listopad 2019 14:26)

Obilježava se Međunarodni dan Dunava

Gradonalčelnik Penava na fišijadi Gradonalčelnik Penava na fišijadi Foto: Grad Vukovar

U okviru Ljeta u Vukovaru, a povodom Međunarodnog dana Dunava u organizaciji Grada Vukovara i Turističke zajednice Grada pripremljen je bogat kulturno-zabavni program.

Dunav svome gradu

U organizaciji Hrvatskog kulturno-glazbenog društva ''DUNAV'' Vukovar održani su  11. susreti folklornih skupina pod nazivom „Dunav svome gradu“.  U kulturno-umjetničkom programu sudjelovalo je preko 200 članova društava koji dolaze iz raznih županija RH te inozemstva, a predstavili su se pjesmom i plesovima te bogatstvom narodnih nošnji Prigorja, Zagorja, Dalmacije, Slavonije, Zapadne Hercegovine, Posavine…  Svečana folklorna povorka krenula je u 17 sati ispred Hrvatskog doma te stigla do Trga RH gdje su svi  sudionici zajedno otplesati veliko Šokačko kolo, a zatim se uputili do pozornice na obali Dunava, ispod dvorca Eltz, gdjeje održan glavni folklorni program.

Dan Dunava 19

Na šetnici uz Dunav domaći proizvođači izložili su svoje tradicijske proizvode, a održano i natjecanje u ribolovu i pripremanju fiša.
-Na natjecanju u pripremanju fiša prijavilo se 18 ekipa iz Vukovara i  susjednih mjesta i županija. Fiš će se prodavati po cijeni od 10 kuna, a zajedno s Crvenim križem bit će podijeljeno 450 porcija: Prikupljeni novac od prodaje fiša ide u dobrotvorne svrhe - doznajemo od direktorice turističke zajednice Grada Vukovara Marine Sekulić.

Dan Dunava fisijada

-Ovakve manifestacije iznimno su važne za naš grad s obzirom na njegovu nedavnu prošlost. Grad Vukovar se obnavlja, vraća i diže iz dana u dan, u svakome smislu pa tako i u obnavljanju tradicije i baštine vezane uz Dunav. Ovo je jedan vid promocije grada Vukovara koji svoju dugu tradiciju veže uz silni Dunav, uz sporu i vijugavu Vuku, dvorac Eltz i predivnu prirodu čijim spajanjem smo dobili jedan ovakav prekrasan ambijent. Okruženi smo bogatstvom kojega nismo ni svjesni, a siguran sam da ćemo ga znati cijeniti i iskoristiti na pravi način i da će ovaj grad disati punim plućima kako to i zaslužuje - zaključio je gradonačelnik Penava.


Nakon nastupa tamburaških sastav manifestacija završava koncertom Zvonka Bogdana.

Pročitano 225 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija