NAJNOVIJE
Nema novooboljelih od koronavirusa u Republici Hrvatskoj

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske izvijestio je kako nema novooboljelih od koronavirusa u Republici Hrvatskoj, čime je ukupan broj oboljelih od koronavirusa 2246.

Do sada je testirano 66405 osoba, od toga 261 u posljednja 24 sata.

Na bolničkom liječenju je 23 osoba, od toga su na respiratoru 4 pacijenta. Ukupan broj ozdravljenih je 2072, što je 9 novoozdravljenih u 24 sata.

Ukupan broj preminulih na području države je 103.

(Nedjelja, 31 Svibanj 2020 14:07)
Osječko-baranjska županija bez novooboljelih od koronavirusa

Tijekom posljednja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek testirana su 34 uzoraka i svi su bili negativni na koronavirus. I dalje su na području Osječko-baranjske županije zabilježene 133 oboljele osobe.

(Nedjelja, 31 Svibanj 2020 10:39)
Jedanaesti dan nema novooboljelih na području naše županije

U Vukovarsko-srijemskoj županiji epidemiološka situacija i dalje je stabilna, te u posljednja 24 sata nema pozitivnih osoba na koronavirus.

(Nedjelja, 31 Svibanj 2020 09:14)
Službeno je: Penava i Škoro zajedno na parlamentarne izbore!

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro održali su konferenciju za medije na kojoj je i službeno potvrđeno kako zajedno izlaze na predstojeće parlamentarne izbore u srpnju.

(Subota, 30 Svibanj 2020 16:19)
Jedna novooboljela osoba od koronavirusa u Republici Hrvatskoj

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske izvijestio je kako je broj novooboljelih na području Hrvatske u 24 satnom razdoblju 1, čime je ukupan broj oboljelih od koronavirusa 2246.

Novooboljela osoba nalazi se u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Do sada su testirane 66144 osobe, od toga 635 u posljednja 24 sata.

Na bolničkom liječenju je 27 osoba. Od toga su na respiratoru 4 pacijenta.

Ukupan broj ozdravljenih od koronavirusa je 2063 te ukupan broj preminulih na području republike je 103.

(Subota, 30 Svibanj 2020 14:06)
POVODOM DANA DRŽAVNOSTI GRAD VUKOVAR ODAO POČAST ŽRTVAMA DOMOVINSKOGA RATA

Predstavnici Grada Vukovara na čelu s gradonačelnikom Ivanom Penavom obilježili su Dan državnosti odavanjem počasti svima onima koji su svoj život utkali u oltar Domovine te omogućili samostalnu i neovisnu Republiku Hrvatsku.

(Subota, 30 Svibanj 2020 12:20)
Izaslanstvo VSŽ obilježilo Dan državnosti

Izaslanstvo Vukovarsko – srijemske županije na čelu s županom Božom Galićem položilo je vijenac i zapalilo svijeću povodom Dana državnosti i Dana hrvatskih branitelja.

(Subota, 30 Svibanj 2020 12:04)

Obilježava se Međunarodni dan Dunava

Gradonalčelnik Penava na fišijadi Gradonalčelnik Penava na fišijadi Foto: Grad Vukovar

U okviru Ljeta u Vukovaru, a povodom Međunarodnog dana Dunava u organizaciji Grada Vukovara i Turističke zajednice Grada pripremljen je bogat kulturno-zabavni program.

Dunav svome gradu

U organizaciji Hrvatskog kulturno-glazbenog društva ''DUNAV'' Vukovar održani su  11. susreti folklornih skupina pod nazivom „Dunav svome gradu“.  U kulturno-umjetničkom programu sudjelovalo je preko 200 članova društava koji dolaze iz raznih županija RH te inozemstva, a predstavili su se pjesmom i plesovima te bogatstvom narodnih nošnji Prigorja, Zagorja, Dalmacije, Slavonije, Zapadne Hercegovine, Posavine…  Svečana folklorna povorka krenula je u 17 sati ispred Hrvatskog doma te stigla do Trga RH gdje su svi  sudionici zajedno otplesati veliko Šokačko kolo, a zatim se uputili do pozornice na obali Dunava, ispod dvorca Eltz, gdjeje održan glavni folklorni program.

Dan Dunava 19

Na šetnici uz Dunav domaći proizvođači izložili su svoje tradicijske proizvode, a održano i natjecanje u ribolovu i pripremanju fiša.
-Na natjecanju u pripremanju fiša prijavilo se 18 ekipa iz Vukovara i  susjednih mjesta i županija. Fiš će se prodavati po cijeni od 10 kuna, a zajedno s Crvenim križem bit će podijeljeno 450 porcija: Prikupljeni novac od prodaje fiša ide u dobrotvorne svrhe - doznajemo od direktorice turističke zajednice Grada Vukovara Marine Sekulić.

Dan Dunava fisijada

-Ovakve manifestacije iznimno su važne za naš grad s obzirom na njegovu nedavnu prošlost. Grad Vukovar se obnavlja, vraća i diže iz dana u dan, u svakome smislu pa tako i u obnavljanju tradicije i baštine vezane uz Dunav. Ovo je jedan vid promocije grada Vukovara koji svoju dugu tradiciju veže uz silni Dunav, uz sporu i vijugavu Vuku, dvorac Eltz i predivnu prirodu čijim spajanjem smo dobili jedan ovakav prekrasan ambijent. Okruženi smo bogatstvom kojega nismo ni svjesni, a siguran sam da ćemo ga znati cijeniti i iskoristiti na pravi način i da će ovaj grad disati punim plućima kako to i zaslužuje - zaključio je gradonačelnik Penava.


Nakon nastupa tamburaških sastav manifestacija završava koncertom Zvonka Bogdana.

Pročitano 310 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija