Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Dječji vrtić Vukovar I dobio status Eko vrtića

Podizanje Zelene zastave Podizanje Zelene zastave Foto: Jasenka Vrdoljak

Dječji vrtić Vukovar I, Područni objekt Leptirići,  dobio je status Eko vrtića, a mali vrtićanci, odgojiteljice i roditelji proslavili su to svečanim podizanjem Zelene zastave.

Time je ovaj vrtić  postao prvi državni vrtić u Vukovarsko-srijemskoj županiji koji se može ponositi tim statusom. Po riječima ravnateljice Dječjeg vrtića Vukovar I, Mirjane Kulić, iza njih je cijela godina rada, niz suradnji, aktivnosti i puno uloženog truda u postizanju ovoga statusa. Na tom putu su im pomogli i članovi njihovog eko odbora te predstavnici lokalne zajednice.

-Status eko vrtića za sobom povlači velike odgovornosti. Da bi dobili taj status morali smo proći sedam koraka, od osnivanja odbora, zdrave prehrane, čuvanja okoliša i drugo. Cilj nam je doista educirati djecu za važnost očuvanja okoline i malim koracima krećemo prema očuvanju planeta Zemlje – rekla je Kulić.

Svečanosti podizanja eko zastave nazočio je i zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček koji je čestitao mališanima, odgojiteljicama i ravnateljici na njihovom mukotrpnom radu u posljednjih godinu dana kako bi probudili svijest kod djece.

- Imali su puno eko akcija, udružili se s našim ribičima, pčelarima i raznim drugim udrugama te na taj način promovirali kako se zdravo ophoditi prema samoj prirodi. Drago nam je što je ovaj vrtić prvi u našoj županiji dobio status eko vrtića i vjerujem da će nastaviti  u tom smjeru, a Grad Vukovar će im pomoći koliko bude u mogućnosti – izjavio je Pavliček.

Dječji vrtić Vukovar I, danas pohađa 578 djece.

Pročitano 807 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI