Ispiši ovu stranicu

Grad Vukovar i predstavnici Hrvatske vojske obilježili Dan državnosti RH

Grad Vukovar i predstavnici Hrvatske vojske obilježili Dan državnosti RH Foto: Valerija Lozančić

Povodom obilježavanja Dana državnosti Republike Hrvatske na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskog rata počast svima onima koji su svoj život utkali u oltar Domovine te omogućili samostalnu i neovisnu Republiku Hrvatsku polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odalo je izaslanstvo Grada Vukovara i pripadnici Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman".

-Izuzetno mi je drago što ove godine Dan državnosti obilježavamo dostojanstveno i s Hrvatskom vojskom. Na žalost svoju državnost je Republika Hrvatska devedesetih godina morala krvavo steći. Najveće žrtve za ostvarenje neovisne Republike Hrvatske podnesene su upravo u Vukovaru, stoga obilježavanje Dana državnosti započinjemo na ovom svetom mjestu za sve Hrvatice i Hrvate te sve one koji Republiku Hrvatsku osjećaju kao svoju domovinu - rekao je  zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček.

Dan drzavnosti 19 vojska

Svim građanima Republike Hrvatske Dan državnosti čestitao je i general-bojnik Mate Pađen, zapovjednik Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman".

Nakon polaganja vijenaca i molitve u crkvi sv. Filipa i Jakova služena je sveta misa za Domovinu koju je predvodio vojni biskup u Republici Hrvatskoj msgr. Jure Bogdan.
Po završetku mise polaznici Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“ u svečanom su mimohodu prošli ulicama grada i položili vijenac kod Križa žrtvama za Domovinu na ušću rijeke Vuke u Dunav.


Pročitano 1004 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić