Ispiši ovu stranicu

U istragu oko eksplozije u Vinkovcima uključit će se i istražitelji iz Zagreba

Stan na kojega je bačena ili postavljena eksplozivna naprava Stan na kojega je bačena ili postavljena eksplozivna naprava Foto: vecernji.hr

U gradu na Bosutu glavna tema razgovora među građanima je snažna eksplozija koja je u četvrtak nešto poslije ponoći unijela nemir među stanovnike gradske četvrti Lapovci.

Za sada još uvijek nema službenih podataka o kakvoj je eksplozivnoj napravi riječ, a nepoznanica je i tko ju je i zašto bacio ili postavio na balkon stana u Strossmayerovoj ulici.
Policijska uprava Vukovarsko-srijemska za sada ne daje nikakve nove informacije vezane uz ovaj nemili događaj, a neslužbeno doznajemo kako bi se u istragu trebali uključiti i istražitelji iz Zagreba.

Podsjetimo u eksploziji, na sreću, nije bilo teže ozlijeđenih osoba. Jedna je osoba zatražila liječničku pomoć zbog posjekotina od krhotina stakla.  Stanari ove i okolnih zgrada prestravljeni su događajem. Eksplozija je prouzrokovala veliku materijalnu štetu. Znatno je oštećen balkon na prizemlju na kojega je bačena ili postavljena eksplozivna naprava kao i onaj na prvom katu zgrade, oštećeno je njezino pročelje, garažna vrata, više prozora je izbijeno iz zidova, a na brojnim automobilima popucala su stakla te su uočljiva udubljenja i ogrebotine. Oštećenja su primjetna i na okolnim zgradama na kojima su mjestimično razbijena prozorska stakla, izbijene rolete, a popucali su i izlozi na obližnjoj zgradi. 

U brojnim izjavama medijima mještani Lapovaca izrazili su strah i bojazan da se tako nešto slično ne bi ponovilo. Oni koji su se zatekli u blizini mjesta događaj detonaciju opisuju kao zastrašujuću, dodajući kako nešto slično ne pamte još od vremena Domovinskoga rata. 

Po iskazima pojedinih stanovnika Lapovaca, neposredno prije eksplozije u blizini balkona viđen je stariji muškarac s crnom kapuljačom na glavi, koji se, kako kažu brzo udaljio od balkona, nakon čega se dogodila eksplozija. U tome trenutku u stanu su bile majka i kćer, koje su, navodno spavale u spavaćoj sobi na drugom kraju stana.   

Pročitano 950 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac