Ispiši ovu stranicu

Vinkovci inicirali sustavni pristup rješavanju problema komaraca uz Bosut

Ilustracija Ilustracija Foto: post.hr

Vinkovačke gradske vlasti pokrenule su inicijativu za sustavno rješavanje problema najezde komaraca na području koje gravitira rijeci Bosut, na kojoj se Vinkovci nalaze, s još desetak naselja na potezu od Gradišta kod Županje pa do Lipovca, nedaleko kojega ta rijeka ulazu u Srbiju u kojoj se ulijeva u rijeku Savu. 

- Ispred Grada Vinkovaca pokrenuli smo inicijativu gdje smo okupili sva mjesta koja se nalaze uz Bosut, od Gradišta do Nijemaca, da zajednički nastupimo prema rješavanju problema komaraca, a isto tako smo uputili dopis prema Hrvatskim vodama i Hrvatskim šumama da i oni s nama krenu u tu inicijativu s obzirom da smo naslonjeni na rijeku Bosut. Mislimo da je to možda jedino rješenje da se u jednom trenutku istretira cijeli prostor kako bi dobili barem mali predah od ove napasti koja nas je uhvatila ovih dana - izjavio je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

Po njegovim riječima, inicijativu je podržao i Grad Otok, izrazio je uvjerenje kako će u ovome uspjeti, jer bi zaprašivanje iz zraka jedino moglo dati rezultate, dodajući kako tretmani koje u ovom trenutku provode po općinama i gradovima ne daju rezultate.

Pročitano 1045 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac