Ispiši ovu stranicu

Povoljan prijevoz vlakom za učenike i studente

Žele povećati mobilnost srednjoškolaca i studenata Žele povećati mobilnost srednjoškolaca i studenata Foto: Marija Molnar

U palači Srijem u Vukovaru potpisano je nekoliko dodataka ugovora između Vukovarsko-srijemske županije i HŽ-Putničkoga prijevoza (HŽPP), a vezano uz sufinanciranje prijevoza studenata i učenika.

Tako su župan vukovarsko-srijemski Božo Galić, predsjednik Upave HŽ-Putničkoga prijevoza Željko Ukić, član Uprave Damir Rubčić i direktorica Prodaje i marketinga HŽPP-a Snježana Malinović potpisali dodatak Ugovoru o sufinanciranju troškova javnoga prijevoza za učenike srednjih škola tijekom ljetnih praznika, a kojim će se od 24. lipnja učenici koji tijekom školske godine koriste mjesečne karte za prijevoz vlakom s prebivalištem na području Vukovarsko-srijemske županije, prevoziti besplatno, a potpisan je i dodatak Ugovoru o sufinanciranju troškova javnoga prijevoza za redovite studente s prebivalištem na području naše županije kojim studenti do 31. kolovoza ostvaruju povoljniji prijevoz na relaciji Vinkovci – Split – Vinkovci.

-Drago nam je što županija na ovaj način potiče prijevoz srednjoškolaca, odnosno prva je županija koja čini iskorak i svojim učenicima za vrijeme ljetnih praznika osigurava javni prijevoz tako da mogu nesmetano putovati vezano za njihove potrebe, zasad samo na području županije, ali postoji mogućnost i dogovori da bi se taj prijevoz mogao proširiti i na cijelo područje Hrvatske. Suradnjom Vukovarsko-srijemske županije i HŽ-Putničkoga prijevoza nastojimo popularizirati željeznički prijevoz i povećati mobilnost učeničke i studentske populacije u cilju poboljšanja kvalitete građana – istaknuo je Ukić.


Župan Galić pak dodao je kako se na ovaj način stvaraju bolji uvjeti za prijevoz naših studenata i učenika.

-Prijevoz vlakom je ekološki najbolji, financijski je povoljan i mi želimo tu vrstu prijevoza popularizirati odnosno na neki način vratiti takvu tradiciju na ove naše prostore - istaknuo je župan Galić.

Mogućnost povlaštenoga prijevoza vlakom trenutno koristi 400 studenata iz naše županije i tek 70 učenika srednjih škola. Spomenuto sufinanciranje jedna je od mjera i poticaj da se od iduće godine što veći broj učenika vozi Hrvatskim željeznicama, poručeno je iz palače Srijem. 

Pročitano 917 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar