NAJNOVIJE
Župan Božo Galić obišao srednje škole oštećene u nevrijemenu

Vukovarsko – srijemski župan Božo Galić zajedno sa svojim suradnicima, pročelnicom Ureda župana Sandrom Pinjuh i zamjenikom pročelnice Upravnog odjela za obrazovanje Mariom Adamovićem obišao Srednju Strukovnu školu Marko Babić iz Vukovara i Tehničku školu Nikole Tesle Vukovar.

(Utorak, 23 Srpanj 2019 14:12)
Ove se godine obnavlja šest Batinih vila

Radovi na šest stambenih objekata tzv.Batinih vila u Borovo Naselju, a koje se vode kao zaštićeno kulturno dobro, trebali bi započeti ove godine i to sredstvima državnoga proračuna, najavio je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

(Utorak, 23 Srpanj 2019 13:46)
Kako do besplatne pravne pomoći u Vukovaru?

Od 1.lipnja ove godine Udruga za podršku žrtvama i svjedocima provodi projekt pod nazivom Pravo na djelotvornu pravnu zaštitu i podršku – pristup pravdi kroz primarnu pravnu pomoć, a kojega financira Ministarstvo pravosuđa.

(Utorak, 23 Srpanj 2019 13:08)
Grad Ilok prodaje 26 nekretnina kojih su se nasljednici odrekli

U Iloku je u tijeku natječaj za prodaju 26 nekretnina u vlasništvu Grada Iloka.

(Utorak, 23 Srpanj 2019 11:52)
Scena Martin iz Vukovara potpisala povelju prijateljstva sa Sinjskim pučkim kazalištem

Vukovarski amateri – Scena Martin, sudjelovali su na 3. Međunarodnome kazališnome Alkafestu u Sinju s predstavom 'Čekaonica'. 

(Utorak, 23 Srpanj 2019 10:24)
Novi naslovi svaki drugi dan

Gradska knjižnica  Vukovar  već četvrtu godinu za redom sudjeluje u ljetnoj ponudi na Vukovarskoj adi kroz suradnju s ŠRU Dunav. Riječ je o kućici za knjige koju djelatnici ove ustanove redovito dopunjavaju novim naslovima, doznajemo od Jelene Miškić ravnateljice Gradske knjižnice Vukovar.

-Trudimo se svakii drugi dan obnoviti sdržaj naših kućica kako one na Adi tako i u središtu grada  i ponuditi našim sugrađanima ali i posjetiteljima Vukovara štivo koje je čitko, aktualno  i zanimljivo. -rekla je Miškić.

U kućici je ponuđeno svakodnevno 10 do 15 laganijih naslova. Kućicu za knjige Gradska je knjižnica postavila i na šetalištu u Ulici J. J. Strossmayera.  Miškić je naglasila kako su u okviru Ljeta u Gradskoj knjižnici  Vukovar ovih dana održali i jednu vrlo zanimljivu i posjećenu radionicu, a riječ je o izradi graničnika za knjige, gdje su polaznici  mogli naučiti  i sve o knjizi i njenim dijelovima.

(Utorak, 23 Srpanj 2019 09:51)
Obavijest o aviotretiranju komaraca

 

Dana 22. i 23. 07. 2019.g. u jutarnjim i večernjim satima Veterinarska stanica Vukovar d.o.o. obavljat će tretman suzbijanja komaraca  aviotretiranjem.

(Ponedjeljak, 22 Srpanj 2019 16:11)

Povoljan prijevoz vlakom za učenike i studente

Žele povećati mobilnost srednjoškolaca i studenata Žele povećati mobilnost srednjoškolaca i studenata Foto: Marija Molnar

U palači Srijem u Vukovaru potpisano je nekoliko dodataka ugovora između Vukovarsko-srijemske županije i HŽ-Putničkoga prijevoza (HŽPP), a vezano uz sufinanciranje prijevoza studenata i učenika.

Tako su župan vukovarsko-srijemski Božo Galić, predsjednik Upave HŽ-Putničkoga prijevoza Željko Ukić, član Uprave Damir Rubčić i direktorica Prodaje i marketinga HŽPP-a Snježana Malinović potpisali dodatak Ugovoru o sufinanciranju troškova javnoga prijevoza za učenike srednjih škola tijekom ljetnih praznika, a kojim će se od 24. lipnja učenici koji tijekom školske godine koriste mjesečne karte za prijevoz vlakom s prebivalištem na području Vukovarsko-srijemske županije, prevoziti besplatno, a potpisan je i dodatak Ugovoru o sufinanciranju troškova javnoga prijevoza za redovite studente s prebivalištem na području naše županije kojim studenti do 31. kolovoza ostvaruju povoljniji prijevoz na relaciji Vinkovci – Split – Vinkovci.

-Drago nam je što županija na ovaj način potiče prijevoz srednjoškolaca, odnosno prva je županija koja čini iskorak i svojim učenicima za vrijeme ljetnih praznika osigurava javni prijevoz tako da mogu nesmetano putovati vezano za njihove potrebe, zasad samo na području županije, ali postoji mogućnost i dogovori da bi se taj prijevoz mogao proširiti i na cijelo područje Hrvatske. Suradnjom Vukovarsko-srijemske županije i HŽ-Putničkoga prijevoza nastojimo popularizirati željeznički prijevoz i povećati mobilnost učeničke i studentske populacije u cilju poboljšanja kvalitete građana – istaknuo je Ukić.


Župan Galić pak dodao je kako se na ovaj način stvaraju bolji uvjeti za prijevoz naših studenata i učenika.

-Prijevoz vlakom je ekološki najbolji, financijski je povoljan i mi želimo tu vrstu prijevoza popularizirati odnosno na neki način vratiti takvu tradiciju na ove naše prostore - istaknuo je župan Galić.

Mogućnost povlaštenoga prijevoza vlakom trenutno koristi 400 studenata iz naše županije i tek 70 učenika srednjih škola. Spomenuto sufinanciranje jedna je od mjera i poticaj da se od iduće godine što veći broj učenika vozi Hrvatskim željeznicama, poručeno je iz palače Srijem. 

Pročitano 159 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija