Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

U Park šumi Adica obilježen Međunarodni dan Joge

Međunarodni dan joge, koji se obilježava 21. lipnja,  obilježen je u Park šumi Adica. Sustav „Joga u svakodnevnom životu“ je sveobuhvatan sustav koji se bavi tijelom, umom sviješću i dušom. Temeljni mu je cilj postizanje i očuvanje fizičkog, mentalnog, duhovnog i društvenog zdravlja spajanjem pradavnih duhovnih tehnika sa znanjem suvremenog doba, naglasila je instruktorica Joge u svakodnevnome životu, Emina Tešnjaković.

-Joga u svakodnevnom životu je sustav vježbi koncipiran u osam stupnjeva, a prvi stupanj se naziva sarva hita asanas koji je dobar za sve. Riječ je o jednostavnim vježbama uvrtanja, istezanja, opuštanja i disanja, kao i  vježbama meditacije.- pojasnila je Tešnjaković.

Među dugogodišnjim vježbačima joge bili su  Marija Pranjić Švajcer, koja se jogom bavi 21 godinu i kojoj je joga pomogla u zdravstvenim problemima s kralježnicom,  Matej Mravunac jogom se bavi desetak  godina i kaže kako mu je joga promijenila stil života. Ujedinjeni narodi 21. lipnja proglasili su Međunarodnim danom joge, a centri Joge u svakodnevnom životu širom svijeta, pa tako i u Hrvatskoj, već petu godinu za redom obilježavaju taj dan.

Obilježavanju Međunarodnoga dana joge nazočila je ispred Grada Vukovara Davorka Krajnović Naletilić iz Upravnoga odjela za kulturu, obrazovanje, sport, branitelje, socijalnu politiku i civilno društvo koja je pozdravila skup čestitajući im Međunarodni dan Joge  te predstavnici Indijskoga veleposlanstva u Hrvatskoj. Proslava Međunarodnoga dana joge održana je u suorganizaciji Grada Vukovara, Indijskog veleposlanstva u Republici Hrvatskoj i Udruge Joga u svakodnevnom životu.

Pročitano 1135 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI