Ispiši ovu stranicu

Novi projekt besplatne pravne pomoći

Ilustracija Ilustracija Foto: UZPŽS

Ministarstvo pravosuđa do kraja ove godine financira projekt Pravo na djelotvornu pravnu zaštitu i podršku kojega provodi Udruga za podršku žrtvama i svjedocima na području naše i Osječko-baranjske županije. Partneri su Udruga žena Vukovar i Ženska udruga Izvor iz Tenja.

-Cilj je osigurati djelotvornu pravnu zaštitu i podršku najosjetljivijim društvenim skupinama kao što su žrtve teških kaznenih djela, žene žrtve nasilja u obitelji, pripadnici nacionalnih manjina, osobe s invaliditetom, osobe starije životne dobi i druge osobe u potrebi u skladu s odredbama Zakona o besplatnoj pravnoj pomoći kroz planirane aktivnosti u Vukovarsko-srijemskoj i Osječko-baranjskoj županiji. Provedbom projektnih aktivnosti osigurali bismo pravnu zaštitu, pristup pravdi i pružili sveobuhvatna podršku u Vukovaru i Osijeku kao i terenski u Županji, Borovu, Bijelom Brdu, Valpovu i Belišću – pojasnila je voditeljica Udruge za podršku žrtvama i svjedocima – Referentnog centra Vukovar Melita Bošnjak.

Korisnici zainteresirani za pomoć mogu se obratiti udruzi, a o terminima terenskoga rada javnost će biti pravovremeno obaviještena.

Osim pružanja primarne pravne pomoći, projektom su zadane i druge aktivnosti, među njima i javna tribina na temu Besplatna pravna pomoć u Vukovarsko-srijemskoj županiji zakazana za listopad u Vukovaru te okrugli stol na temu Besplatna pravna pomoć u Osječko-baranjskoj županiji koji će biti održan tijekom prosinca ove godine u Osijeku.

 

 

Pročitano 886 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar