Ispiši ovu stranicu

VSŽ daje 100.000 kuna potpore udruženjima poljoprivrednih proizvođača i klastera

VSŽ daje 100.000 kuna potpore udruženjima poljoprivrednih proizvođača i klastera Foto: Valerija Lozančić

U maloj županijskoj vijećnici u Vukovaru  župan vukovarsko-srijemski Božo Galić potpisao je s predstavnicima udruženja poljoprivrednih proizvođača i klastera Ugovor o dodjeli potpora za provedbu aktivnosti i projekata iz područja poljoprivrede u VSŽ u 2019. godini.

-Mi kao Županija pozdravljamo i podupiremo razvoj poljoprivrede, to je naša zadaća i dio strategije razvoja, a ovo je jedan kamenčić u mozaiku razvoja poljoprivrede. Svaka pomoć, pa i ova koja financijski nije ogromna, značajna je jer mi dajemo potporu poljoprivredi u cjelini, od početka do kraja – istaknuo je župan.

Pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i infrastrukturu Andrija Matić dodao je kako se potpora u iznosu od 100.000 kuna dodjeljuje za sufinanciranje rada udruživanja poljoprivrednih proizvođača i njihovih asocijacija (organizaciju i sudjelovanje na manifestacijama, organizaciju i sudjelovanje na stručnim edukacijama te izradu promotivnih materijala i dr.)
-Poljoprivrednici će pomoću ovih potpora unaprijediti svoju proizvodnju, bolje ju organizirati ili proizvod dovesti u neku fazu polufinala ili finala. Bit će sigurno tržno uspješniji, marketinški jači i odgovorniji kao zajednica i mogu reći da smo uistinu zadovoljni – naglasio je Matić.

Potporu je, po završetku Javnog poziva, ostvarilo osam županijskih poljoprivrednih udruga:  Udruga svinjogojaca VSŽ, Udruga uzgajivača ovaca i koza VSŽ, Udruga natjecatelja u oranju VSŽ, Udruga vinogradara i vinara „Srijem“Lovas, Stočarska udruga „Utvaj“, Udruga Klaster proizvođača orašastih plodova VSŽ, Udruga Klaster proizvođača lubenica i Udruga Klaster proizvođača voća i voćnih proizvoda VSŽ.

Pročitano 683 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić