NAJNOVIJE
Službeno je: Penava i Škoro zajedno na parlamentarne izbore!

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro održali su konferenciju za medije na kojoj je i službeno potvrđeno kako zajedno izlaze na predstojeće parlamentarne izbore u srpnju.

(Subota, 30 Svibanj 2020 16:19)
Jedna novooboljela osoba od koronavirusa u Republici Hrvatskoj

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske izvijestio je kako je broj novooboljelih na području Hrvatske u 24 satnom razdoblju 1, čime je ukupan broj oboljelih od koronavirusa 2246.

Novooboljela osoba nalazi se u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Do sada su testirane 66144 osobe, od toga 635 u posljednja 24 sata.

Na bolničkom liječenju je 27 osoba. Od toga su na respiratoru 4 pacijenta.

Ukupan broj ozdravljenih od koronavirusa je 2063 te ukupan broj preminulih na području republike je 103.

(Subota, 30 Svibanj 2020 14:06)
POVODOM DANA DRŽAVNOSTI GRAD VUKOVAR ODAO POČAST ŽRTVAMA DOMOVINSKOGA RATA

Predstavnici Grada Vukovara na čelu s gradonačelnikom Ivanom Penavom obilježili su Dan državnosti odavanjem počasti svima onima koji su svoj život utkali u oltar Domovine te omogućili samostalnu i neovisnu Republiku Hrvatsku.

(Subota, 30 Svibanj 2020 12:20)
Izaslanstvo VSŽ obilježilo Dan državnosti

Izaslanstvo Vukovarsko – srijemske županije na čelu s županom Božom Galićem položilo je vijenac i zapalilo svijeću povodom Dana državnosti i Dana hrvatskih branitelja.

(Subota, 30 Svibanj 2020 12:04)
POVJERENSTVO GO HDZ VUKOVAR OBILJEŽILO DAN DRŽAVNOSTI

Povjerenstvo Hrvatske demokratske zajednice Grada Vukovara povodom obilježavanja  Dana državnosti položilo je vijence i zapalilo svijeće na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskoga rata.

(Subota, 30 Svibanj 2020 11:56)
Bez novooboljelih od koronavirusa u OŽB

U Osječko-baranjskoj županiji osmi dan bez novooboljelih od koronavirusa. 

(Subota, 30 Svibanj 2020 10:17)
U VSŽ povoljna epidemiološka situacija, zatvorene COVID-19 ambulante

U Vukovarsko-srijemskoj županiji epidemiološka situacija i dalje je stabilna, te u posljednja 24 sata nema pozitivnih osoba na COVID-19.

(Subota, 30 Svibanj 2020 09:42)

Projektom VukovArt grad će dobiti novih 15 slika

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava obišao je  novooslikane murale u sklopu projekta VukovArt 2019.

Ove  se godine VukovArt održao pod nazivom Give me 5  i okupio pet svjetski poznatih slikara koji su muralima ukrasili pet pročelja vukovarskih zgrada.

-Vukovar je po treći puta postao Luka umjetnosti, a ovogodišnjom akcijom dobili smo ukupno 18 umjetničkih dijela na području grada čime je Vukovar postao galerija na otvorenom i to je jedna prednost koju trebamo iskoristiti u turističkom smislu kroz promociju tih likovnih ostvarenja tiskanjem letaka, brošura i softverskih aplikacija koje će turistima pomoći u snalaženju i informiranju o autorima i značenju tih djela. Ono i što je svima nama Vukovarcima možda i značajnije jeste da je kroz tu umjetnost vedar duh došao i ostao u Vukovaru što najbolje vidimo po stanarima zgrada čija su pročelja oslikana, a sve je više stanara i drugih zgrada koji bi željeli slična umjetnička ostvarenja vidjeti na pročeljima svojih zgrada. Sve to zajedno govori nam da je to bio potez u pravom smjeru i daj e projekt Vukovar Luka umjetnosti jedan doista dobro pogođen projekt.- naglasio je gradonačelnik.

mural skitnica

Penava je najavio nastavak projekta i njegovu nadogradnju novim sadržajima, te pojasnio kako se traže načini i mogućnosti čuvanja i konzervacije postojećih murala kako bi u budućnosti zadržali njihov  sadašnji izgled.

Filip Mrvelj, Street Art umjetnik i pokretač cijeloga projekta naglasio je kako su s ovih 18 murala naslikanih tijekom tri godine projekt učinili punoljetnim te dodao kako su umjetnici ove godine došli iz Indonezije, Grčke, Brazila, Francuske, Engleske, Hrvatske, Belgije i Portugala.

-Svake godine VukovArt obogaćuje program popratnim sadržajima. Ove godine, održan je  prvi vukovarski umjetnički polu maraton, panel diskusija s najvećim stručnjacima iz područja kulture i turizma u regiji, izložba djela studenata Akademije za umjetnost i kulturu iz Osijeka, „Cool tour de Vukovar“ – dječja art biciklijada. Već imamo planove za slijedeće dvije godine i imat ćemo novih 15 slika od kojih će biti 10 murala i pet 3D slikarskih ostvarenja- najavio je Mrvelj.

U Luku umjetnosti 2019. uplovili su francuska umjetnica Zabou s muralom „Home is where Your Heart is“, hrvatski umjetnik Lonac s muralom „Skitnica“, Thiago Mazza (Brazil) s muralom „Iris“, WD (Wild Drawing) iz Indonezije uz mural „Dating“ te Mehsos iz Belgije s muralom „Diamond Bobcat“.

Pročitano 263 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Mirjana Đermadi

mirjana.djermadi@hrv.hr

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija