Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Župan Galić na Drvnotehnološkoj konferenciji o Rosewood projektu

Centar kompetencija d.o.o. za istraživanje i razvoj organizirao je 16. Drvnotehnološku konferenciju  na kojoj je bilo riječi o smjernicama Rosewood projekta.

Drvno-tehnološka konferencija je središnji događaj ovakve vrste u Hrvatskoj i regiji i ovoga je puta bila u znaku Vukovarsko-srijemske županije, na čijem prostoru se nalazi najveće šumsko bogatstvo Republike Hrvatske – Spačvanski bazen sa svjetski poznatim slavonskim hrastom- lužnjakom.

Na konferenciji je sudjelovalo više od 300 predstavnika sektora i institucija, a  konferenciju je otvorio župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić kao izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović. Kao sudionici na panel raspravama sudjelovali su zamjenik župana Vukovarsko-srijemske županije Josip Dabro, direktor Spačva d.d. dr. sc. Josip Faletar, član Uprave Spačva d.d. Ivan Perković, direktor Bjelin Otok d.o.o. Jozo Jović, direktor Centra kompetencija d.o.o. dr. sc. Ivan Ambroš i mnogi drugi stručnjaci iz lanca vrijednosti šumarstva i drvne industrije.

Konferenciju je zatvorio zamjenik župana Vukovarsko-srijemske županije Josip Dabro, koji je naglasio važnost Rosewood projekta za Vukovarsko-srijemsku županiju, Republiku Hrvatsku i Europsku uniju kao i potrebu suradnje svih dionika lanca vrijednosti šumarstva i drvne industrije od stabla u šumi  do finalnog proizvoda, kako bi se kontinuirano radilo na pametnom i održivom korištenju vrijednog šumskog resursa.

Ovaj je projekt financiran iz programa Europske unije, Obzor 2020 za istraživanje i inovacije.

Pročitano 742 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI