Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

10. Dan informiranja mladih Vukovar

Sudionici 10. Dana informiranja Sudionici 10. Dana informiranja Foto: J. Vrdoljak

PRONI Centar za socijalno podučavanje, u okviru programa Info centar za mlade Vukovar, desetu godinu zaredom organizirao je Dan informiranja mladih pod nazivom VuMi.

Cilj sajma je podići razinu informiranosti mladih o mogućnostima i izborima koji im se nude, te ukazati javnosti na potrebu i dobrobit međusektorske suradnje u zajednici u svrhu razvoja kvalitetnijeg života mladih na području grada Vukovara. Voditeljica Info centra za mlade Vukovar,  Karolina Šoš Živanović je rekla kako se mladi iz godine u godinu mijenjaju te su prethodnih godina imali štandove na trgu i na taj ih način informirali, no danas je situacija drugačija.

-Mladi žele da im je informacija dostupna i sve više koriste mobitele, tablete i pristup internetu, tako da smo se i mi tome prilagodili. Najviše im odgovaraju grupna informiranja te smo im pripremili informativku na temu emocija  za što su pokazali zanimanje, rekla je Šoš Živanović.

Inicijativu za organiziranje Sajma pokrenuli su: Savjetodavni odbor Info centra za mlade Vukovar, sastavljenog od predstavnika Grada Vukovara,  Policijske postaje Vukovar – Policije u zajednici, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područne službe Vukovar, te Europskog doma Vukovar. Dodatna potpora ove godine Sajmu i njegovim organizatorima je Gradski savjet mladih grada Vukovara.

U okviru VuMi-ja predstavljeni su i rezultati mladih vukovaraca koji su sudjelovali u kreativnim ciklusima projekta Pokretne slike umjetnosti i kulture.

Dan informiranja mladih financijski je podržao Grad Vukovar.

Pročitano 834 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI