Ispiši ovu stranicu

I ove godine vukovarska djeca mogu besplatno na more, uskoro javni poziv

Grad osigurao 80 tisuća kuna Grad osigurao 80 tisuća kuna Foto: Marija Molnar

Zamjenici gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić i Marijan Pavliček predstavili su program ovogodišnjeg besplatnog ljetovanja za vukovarske osnovnoškolce, a od ove godine i srednjoškolce. Zahvaljujući dobroj višegodišnjoj suradnji i prijateljstvu s Gradom Korčulom i Općinom Lumbarda, Općinom Dugopolje, Primorsko-goranskom županijom i Lječilištem Veli Lošinj te brodarskom tvrtkom Katarina – line iz Opatije, za djecu vukovarskih škola i njihove pratitelje organizirat će se besplatna ljetovanja na različite destinacije jadranske obale. Za ovu namjenu u proračunu Grada Vukovara osigurano je 80 tisuća kuna.

-Prema trenutnoj potvrdi gradova koji sudjeluju u ovom projektu osigurana su 263 mjesta za ljetovanje djece kao i mjesta za 21-og voditelja. Još uvijek čekamo potvrdu Grada Zagreba i nadamo se pozitivnom odgovoru, u tom slučaju ljetovalo bi još 125 djece - istaknula je Mujkić poručivši kako su gradovi i općine prijatelji Vukovara na najbolji mogući način pokazali da povelje prijateljstva nisu samo na papiru.

Izvijestila je i da će tijekom lipnja i dijelom srpnja Grad Vukovar objaviti javni poziv roditeljima da prijave djecu za besplatno ljetovanje. U obzir pri odabiru djece uzimat će se uspjeh u školi, uspjesi u izvanškolskim i sportskim aktivnostima i sl., nakon čega će biti formirana rang lista.

-Od ove godine uključujemo i srednjoškolce, odnosno njih 47 imat će priliku ljetovati od 20. do 27.srpnja u Velom Lošinju. Također, 15. i 17.lipnja, dvije skupine djece već odlaze i to na krstarenje Jadranom njih 26, a na Korčulu -Lumbardu njih 46. Radi se o djeci koja su ostvarila zapažene rezultate u školama i na ovo ljetovanje odlaze isključivo po prijedlogu svojih škola, dakle nisu obuhvaćena javnim pozivom – dodala je Mujkić i pozvala roditelje da prate web stranicu Grada Vukovara na kojoj će uskoro biti objavljen poziv za prijavu.

Marijan Pavliček izrazio je zadovoljstvo nastavkom projekta besplatnog ljetovanja za vukovarsku djecu te zahvalio općinama i gradovima prijateljima kao i koordinaciji braniteljskih udruga koja je bila poveznica za neke od destinacija. -Nadam se da će ovo ljeto vukovarskoj djeci ostati u lijepom sjećanju i da će ga provesti u druženju i stvaranju novih prijateljstava u mjestima gdje budu ljetovali. Grad Vukovar jako puno ulaže u mlade, osigurava besplatne udžbenike, bilježnice i preobuku osnovnoškolcima, a od 1.siječnja ove godine preuzeli smo i osnivačka prava nad osnovnim školama. U tom smislu ulagat ćemo znatna sredstva što u sanaciju škola što školskih dvorana čime ćemo poboljšati kvalitetu nastave i ugodniji boravak djece u školama, a što će doprinijeti i njihovim boljim rezultatima – istaknuo je Pavliček.

Za učenike od 1. do 4.razreda OŠ osiguran je termin ljetovanja u Općini Dugopolje od 22. do 29. srpnja, a Veli Lošinj posjetit će tri skupine djece od 5. do 8. razreda u razdoblju od 6. do 13. srpnja te od 13. do 20.srpnja.

Pročitano 1094 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar