NAJNOVIJE
Počelo prvenstvo u 1. Županijskoj nogometnoj ligi Vukovarsko-srijemskoj
 1. ŽNL NS Vukovar

Rezultati 1. kola: Croatia – Tomislav 1:4, Vrbanja – Borac 4:1, Mladost - Vidor Matijević 1:1, Negoslavci – Slavonac (G) 2:3, HAŠK Sokol – Posavac 4:2, Jadran – Fruškogorac 1:1, Frankopan – Slavonija 2:2, Budućnost – Sinđelić 7:3.

Poredak:

 1. Budućnost 3

 2. Tomislav 3

 3. Vrbanja 3

 4. HAŠK Sokol 3

 5. Slavonac G 3

 6. Jadran 3

 7. Frankopan 1

 8. Slavonija 1

 9. Vidor Matijević 1

 10. Mladost 1

 11. Negoslavci 0

 12. Fruškogorac 0

 13. Posavac 0

 14. Borac 0

 15. Croatia 0

 16. Sinđelić 0

U 2. kolu 24/25.8.2019. sastaju se: Tomislav – Sinđelić, Slavonija – Budućnost, Fruškogorac – Frankopan, Posavac – Jadran, Slavonac G – HAŠK Sokol, Vidor Matijević – Negoslavci, Borac – Mladost, Croatia – Vrbanja. Utakmice se igraju u 17,00 sati.

(Utorak, 20 Kolovoz 2019 14:48)
"Faraon" otkrio krijumčare kokaina i heroina

Vukovarsko-srijemska policija je u akciji "Faraon" otkrila skupinu od deset krijumčara kokaina i heroina, zaplijenili su oko pola kilograma kokaina te 35 grama heroina koji su bili namijenjeni preprodaji na vukovarsko-srijemskom području.

(Utorak, 20 Kolovoz 2019 13:09)
Odbačena kaznena prijava protiv Penave zbog objave videa djece

Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru odbacilo je kaznenu prijavu protiv vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave, koji je bio prijavljen za povredu privatnosti djeteta kada je u siječnju na internetskim stranicama Grada objavio snimku učenika srpske nacionalnosti kako sjede tijekom izvođenja hrvatske himne na nogometnoj utakmici. 

(Utorak, 20 Kolovoz 2019 12:54)
Sindikati zdravstva ne odustaju od sporazuma o povećanju plaća

Uoči sastanka s ministrom zdravstva Milanom Kujundžićem predsjednik Samostalnog sindikata zdravstva i zdravstvenog osiguranja Stjepan Topolnjak izjavio je da sindikati ne odustaju od povećanja plaća koje je dogovoreno tijekom kolektivnih pregovora, inače će pokrenuti sindikalne akcije.

(Ponedjeljak, 19 Kolovoz 2019 14:19)
Muškarac i dijete ispali iz čamca u Dunav

Pravodobnim postupanjem vukovarsko-srijemske granične policije iz Dunava su  izvučene dvije osobe koje su ispale iz čamca.

(Ponedjeljak, 19 Kolovoz 2019 10:32)
Jandroković i Plenković uputili izraze sućuti zbog smrti novinara Denisa Kuljiša

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je brzojav sućuti obitelji Kuljiš u povodu smrti novinara, pisca i publicista Denisa Kuljiša, ističući kako je svojim radom u novinarstvu ostavio trajan i neizbrisiv trag.

(Ponedjeljak, 19 Kolovoz 2019 09:05)
Znanstvenice potvrdile istinitost poruke nadbiskupa Hranića

Istraživanje koje su provele znanstvenice Instituta za društvena istraživanja pokazalo je da mladi traže uređenije društvo i potvrđuje riječi đakovačko-osječkog nadbiskupa Đure Hranića koji je tijekom propovjedi u Aljmašu rekao da mladi "odlaze tražeći svjetlo uređenijega društva", piše Večernji list.

(Ponedjeljak, 19 Kolovoz 2019 09:02)

I ove godine vukovarska djeca mogu besplatno na more, uskoro javni poziv

Grad osigurao 80 tisuća kuna Grad osigurao 80 tisuća kuna Foto: Marija Molnar

Zamjenici gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić i Marijan Pavliček predstavili su program ovogodišnjeg besplatnog ljetovanja za vukovarske osnovnoškolce, a od ove godine i srednjoškolce. Zahvaljujući dobroj višegodišnjoj suradnji i prijateljstvu s Gradom Korčulom i Općinom Lumbarda, Općinom Dugopolje, Primorsko-goranskom županijom i Lječilištem Veli Lošinj te brodarskom tvrtkom Katarina – line iz Opatije, za djecu vukovarskih škola i njihove pratitelje organizirat će se besplatna ljetovanja na različite destinacije jadranske obale. Za ovu namjenu u proračunu Grada Vukovara osigurano je 80 tisuća kuna.

-Prema trenutnoj potvrdi gradova koji sudjeluju u ovom projektu osigurana su 263 mjesta za ljetovanje djece kao i mjesta za 21-og voditelja. Još uvijek čekamo potvrdu Grada Zagreba i nadamo se pozitivnom odgovoru, u tom slučaju ljetovalo bi još 125 djece - istaknula je Mujkić poručivši kako su gradovi i općine prijatelji Vukovara na najbolji mogući način pokazali da povelje prijateljstva nisu samo na papiru.

Izvijestila je i da će tijekom lipnja i dijelom srpnja Grad Vukovar objaviti javni poziv roditeljima da prijave djecu za besplatno ljetovanje. U obzir pri odabiru djece uzimat će se uspjeh u školi, uspjesi u izvanškolskim i sportskim aktivnostima i sl., nakon čega će biti formirana rang lista.

-Od ove godine uključujemo i srednjoškolce, odnosno njih 47 imat će priliku ljetovati od 20. do 27.srpnja u Velom Lošinju. Također, 15. i 17.lipnja, dvije skupine djece već odlaze i to na krstarenje Jadranom njih 26, a na Korčulu -Lumbardu njih 46. Radi se o djeci koja su ostvarila zapažene rezultate u školama i na ovo ljetovanje odlaze isključivo po prijedlogu svojih škola, dakle nisu obuhvaćena javnim pozivom – dodala je Mujkić i pozvala roditelje da prate web stranicu Grada Vukovara na kojoj će uskoro biti objavljen poziv za prijavu.

Marijan Pavliček izrazio je zadovoljstvo nastavkom projekta besplatnog ljetovanja za vukovarsku djecu te zahvalio općinama i gradovima prijateljima kao i koordinaciji braniteljskih udruga koja je bila poveznica za neke od destinacija. -Nadam se da će ovo ljeto vukovarskoj djeci ostati u lijepom sjećanju i da će ga provesti u druženju i stvaranju novih prijateljstava u mjestima gdje budu ljetovali. Grad Vukovar jako puno ulaže u mlade, osigurava besplatne udžbenike, bilježnice i preobuku osnovnoškolcima, a od 1.siječnja ove godine preuzeli smo i osnivačka prava nad osnovnim školama. U tom smislu ulagat ćemo znatna sredstva što u sanaciju škola što školskih dvorana čime ćemo poboljšati kvalitetu nastave i ugodniji boravak djece u školama, a što će doprinijeti i njihovim boljim rezultatima – istaknuo je Pavliček.

Za učenike od 1. do 4.razreda OŠ osiguran je termin ljetovanja u Općini Dugopolje od 22. do 29. srpnja, a Veli Lošinj posjetit će tri skupine djece od 5. do 8. razreda u razdoblju od 6. do 13. srpnja te od 13. do 20.srpnja.

Pročitano 241 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija