NAJNOVIJE
Capak: Preporučamo građanima da u zatvorenim prostorima nose maske

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) Krunoslav Capak izjavio danas kako se u ovom trenutku ne razmatra pooštravanje epidemioloških mjera, no preporuka je da se u zatvorenim prostorima nose maske i izbjegavaju velika okupljanja, prenosi HINA.

(Ponedjeljak, 06 Srpanj 2020 13:21)
U Iloku održan DunavArt festival

Proteklog vikenda u Iloku je održan DunavArt Festival koji se kroz kulturu,  zabavu, gastro-enološku ponudu i gostoljubivost nastavlja pozicionirati kao jedan od vodećih događaja koji promovira destinacijski turizam u Slavoniji i Srijemu.

 - Radi se o jednom festivalu koji objedinjuje ovaj prostor uz rijeku Dunav. Ove godine smo se iznimno potrudili i u inat koroni smo uspjeli uz sve propisane mjere održati festival kao i prošle godine prvi vikend u srpnju, rekao je zamjenik gradonačelnice Grada Iloka Josip Kovač.

Na festivalu je posjetiteljima priređen raznovrsni program koji je uključivao koncerte, doručke i degustaciju vina.

- Dvodnevni program bio je raznovrstan, prve večeri imali smo glazbene nastupe jazz sastava, naši ugostitelji su predstavili gastro ponudu našega kraja, u večernjim satima smo imali Festival vina gdje su posjetitelji mogli degustirati vina koja se proizvode u Iloku, rekao je Kovač te dodao kako su ovakvi festivali iznimno važni za promociju Iloka kao turističke destinacije.

(Ponedjeljak, 06 Srpanj 2020 12:29)
Đakovačko područje bilježi 14 novozaraženih, Strizivojna dvoje, a Osijek ima jedan slučaj korone

U Osječko-baranjskoj županiji 17 je novozaraženih koronavirusom u protekla 24 sata, priopćeno je iz tamošnjeg Stožera civilne zaštite.

(Ponedjeljak, 06 Srpanj 2020 11:24)
Operacije iz Vukovara preseljene u Vinkovce i Osijek

U Nacionalnoj memorijalnoj bolnici u Vukovaru su dvije medicinske sestre od prošlog tjedna pozitivne na COVID-19, a 37 zdravstvenih djelatnika nalazi se u samoizolaciji, potvrdila je ravnateljica bolnice dr. Vesna Bosanac dodajući kako su zbog toga morali reorganizirati službu na pojedinim odjelima.

(Ponedjeljak, 06 Srpanj 2020 10:43)
Novozaraženih koronom ima u Tovarniku, Borovu i Bršadinu

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata četiri su osobe novopozitivne na COVID-19, priopćeno je iz županijskog Stožera civilne zaštite.

(Ponedjeljak, 06 Srpanj 2020 09:37)
Izborni prag u 5. izbornoj jedinici prešle četiri liste

Prema podatcima DIP-a objavljenima u 23 sata sa 71,93 posto obrađenih biračkih mjesta u petoj izbornoj jedinici saborske su mandate osvojile četiri liste.

(Nedjelja, 05 Srpanj 2020 23:23)
Vukovar: Najviše glasova dobio HDZ, slijedi Domovinski pokret

Prema nepotpunim privremenim podatcima DIP-a u Vukovaru je najviše glasova 40,05 posto osvojio HDZ, slijedi Domovinski pokret sa 34,85 posto te SDP sa 17,05 posto glasova .

(Nedjelja, 05 Srpanj 2020 22:22)

Konstituirano pet Vijeća nacionalnih manjina Vukovarsko-srijemske županije

Izbori provedeni u svibnju Izbori provedeni u svibnju Foto: Marija Molnar

Nakon što su provedeni izbori za predstavnike nacionalnih manjina početkom svibnja ove godine, u palači Srijem u Vukovaru konstituirana su i vijeća predstavnika mađarske, slovačke, rusinske, srpske te bošnjačke nacionalne manjine u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Dožupan vukovarsko-srijemski Đorđe Ćurčić istaknuo je da županija pruža maksimalnu podršku radu ovih vijeća.

-Uvijek smo imali dobru suradnju i pomagali vijećima nacionalnih manjina u skladu s mogućnostima, a tako će biti i ubuduće. Naša je želja u iduće četiri godine koliko traje mandat vijeća uspostaviti suradnju s vijećima i savjetima nacionalnih manjina u susjednoj Vojvodini i Srbiji te zajedničkim programima i djelovanjem doći do sredstava za poboljšanje kvalitete rada predstavnika nacionalnih manjina. Na to ćemo se fokusirati i založiti – istaknuo je Ćurčić, dodajući kako nacionalne manjine predstavljaju bogatstvo Vukovarsko-srijemske županije i Republike Hrvatske.

 -Ne rade samo na očuvanju jezika, kulture, vjere, pisma i općenito nacionalnoga identiteta već mogu dati značajan doprinos i razvoju gospodarstva na našem području. Nadam se da ćemo svi zajedno raditi na boljitku i statusu naših nacionalnih manjina te doprinijeti društvenom životu na našem području – poručio je Ćurčić.

Za predsjednike vijeća nacionalnih manjina Vukovarsko-srijemske županije izabrani su: Rozalija Jakumetović za mađarsko vijeće, zamjenik Šandor Miškolci; Milan Pucovski za slovačko, zamjenik Vlatko Murdoh; Joakim Erdelji za rusinsko, zamjenik nije izabran; Svetislav Mikerević za srpsko, zamjenica Vesna Vujić te Zijat Pezerović za vijeće bošnjačke nacionalne manjine, zamjenik Ibrahim Vejsilović.  

Pročitano 327 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija