Ispiši ovu stranicu

Zbog krađe novca iz Udruge bivšoj predsjednici Udruge žena Vukovar izrečena uvjetna kazna

Ružici Mandić izrečena uvjetna kazna Ružici Mandić izrečena uvjetna kazna Foto: Glas Slavonije

Ružica Mandić (59) nepravomoćno je osuđena na godinu dana uvjetno jer je kao predsjednica i koordinatorica Udruge žena Vukovar uzimala novac iz Udruge i Udrugu tako oštetila za 138.164,42 kune.

U tri godine od pravomoćnosti presude mora Udruzi žena vratiti novac koji je uzela. Mandić je kupovala namještaj i razne stvari te si isplaćivala putne troškove i dnevnice na koje nije imala pravo.

Županijski sud u Vukovaru osudio ju je na deset mjeseci zatvora zbog zlouporabe položaja i ovlasti te na tri mjeseca zatvora zbog krivotvorenja službene isprave. Kazna joj je objedinjena na godinu dana zatvora, no zamijenjena je uvjetnom, i to tako što u zatvor neće ako u roku od tri godine ne počini novo kazneno djelo. I ako u roku od tri godine ne vrati novac koji je iz Udruge uzela, također će se uvjetna osuda opozvati, javlja Glas Slavonije.

Ružica Mandić priznala je kaznena djela za koja ju se teretilo i u svojoj obrani navela da joj je iskreno žao zbog počinjenih djela, kao i da je spremna u primjerenom roku namiriti štetu Udruzi. Mandić je dužna sudu nadoknaditi troškove kaznenog postupka, i to za vještačenje 2.910 kuna te za sudski paušal još 1.000 kuna.

Pročitano 1389 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac