Ispiši ovu stranicu

Lučka kapetanija Vukovar u potrazi za nestalima na Dunavu

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiv HRV-a

Iz Lučke kapetanije Vukovar obavijestili su zapovjednike plovila, brodarska poduzeća i ostale zainteresirane sudionike u plovidbi da je zbog porasta vodostaja rijeke Dunav na mnogim dionicama proglašeno pripremno stanje obrane od poplava. Na plovnome je putu uočen veći broj stabala i granja koja mogu ometati plovidbu i oštetiti plovilo, pa je potrebno prilagoditi brzinu kretanja otezanim uvjetima.

- Na nekoliko je mjesta pripremno stanje, od Donjeg Miholjca, Belišća i Osijeka gdje je već nekoliko dana visok vodostaj zbog Dunava, a koji je također narastao. Na rijeci Savi ide i drugi vodni val, tako da i mi ovdje u Vukovaru čekamo povećanje vodostaja Dunava. Jedan je vodni val krenuo, međutim zbog povećanog vodostaja Drave i drugog vala koji čekamo na Dunavu, iz Mađarske smo dobili obavijest da se očekuje znatno povećanje vodostaja. To je razlog zašto smo ukazali na potrebu da se svi sudionici u plovidbi pripreme za ovaj vodni val, da čuvaju svoja plovila i da ne plove ako ne moraju jer je na rijeci dosta materijala, stabala i granja koji omteaju plovidbu – istaknuo je lučki kapetan Ivan Barović iz vukovarske Lučke kapetanije.

Također, Lučka kapetanija Vukovar u koordinaciji s MUP-om provodi i akciju traganja za nestalim osobama nakon havarije broda u Budimpešti, a u ponedjeljak su akciju pratili i predstavnici korejskoga veleposlanstva.

- Uključeni smo, bili smo u potrazi u subotu i jučer. Na žalost nismo nikoga našli. Za očekivati je da se većina stradalih osoba u toj havariji još uvijek nalazi na brodu - pojasnio je Barović, ujedno zamolivši sve zapovjednike plovila i vlasnike čamaca da obrate posebnu pažnju u plovidbi i dojave kapetaniji. policiji iIi Centru 112. ako uoče utopljenike.

 

 

 

Pročitano 1110 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar