NAJNOVIJE
Održana 8. sjednica Gospodarskog vijeća HGK ŽK Vukovar

Na 8. sjednici Gospodarskog vijeća Županijske komore Vukovar, članovima su prezentirani problemi u poslovanju tvrtki s područja Vukovarsko-srijemske županije uzrokovani epidemijom Korona virusa, te prijedlozi HGK povezani s epidemijom.

(Četvrtak, 02 Srpanj 2020 16:06)
U Hrvatskoj dvije osobe preminule, a 81 novooboljela od COVID-19

U posljednja 24 sata u Hrvatskoj su preminule dvije osobe te je zabilježen 81 novi slučaj oboljenja od koronavirusa, broj aktivnih slučajeva porastao je na 647, dok se u bolnicama ukupno liječe 84 osobe, objavio je u četvrtak Nacionalni stožer Civilne zaštite, javlja Hina.

"Još su 84 osobe na liječenju, s tri pacijenta na respiratoru. U posljednja 24 sata testirana je 981 osoba", stoji u objavi stožera.

Podsjetili su da je od 25. veljače, kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno zabilježeno 2 912 oboljenja novim koronavirusom, od kojih 81 u posljednja 24 sata.

"Dosad je preminulo stotinu i deset osoba, a 2.155 se oporavilo", istaknuli su.

Testirano je 81.437 osoba, od čega je 981 testiranje provedeno u posljednja 24 sata.

Podaci su prikupljeni od lokalnih stožera zaključno s 12,45 sati i moguće je da se pojave razlike u objavljenim brojkama zbog kasnijeg termina objave podataka nekih stožera.

(Četvrtak, 02 Srpanj 2020 14:30)
MUP: Na birališta s dokumentima kojima je istekao rok nakon proglašenja epidemije

Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) je izvijestio kako za glasovanje na parlamentarnim izborima 5. srpnja, građani mogu koristiti osobne iskaznice kojima je rok važenja istekao od 11. ožujka kada je u Hrvatskoj proglašena epidemija uzrokovana koronavirusom.

(Četvrtak, 02 Srpanj 2020 14:22)
Uručene tabularne isprave srednjim školama u Vukovaru

Ministar državne imovine Mario Banožić zajedno sa županom vukovarsko-srijemskim Božom Galićem i državnim tajnikom Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikolom Mažarom, sastao se s ravnateljem Srednje strukovne škole Marko Babić, Vladimirom Matićem te mu uručio tabularnu ispravu kojom ova škola stječe vlasništvo nad nekretninom, odnosno školom.

(Četvrtak, 02 Srpanj 2020 12:46)
U OBŽ 24 novooboljele osobe

Od ukupno 156 uzoraka analiziranih u posljednja 24 sata čak 24 je bilo pozitivno, priopćio je Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije. Osam novopozitivnih osoba su iz Đakova, sedam iz Osijeka, po dvije iz Bilja i Valpova te po jedna iz Jagodnjaka, Kopačeva, Vardarca, Duboševice i Laslova.

(Četvrtak, 02 Srpanj 2020 11:14)
Požar u Negoslavcima, šteta više stotina tisuća kuna

Jučer, 1. srpnja oko 12 sati na poljskom predjelu „Dojčina“ u Negoslavcima izbio je požar na radnom stroju za baliranje slame kojim je upravljao 57-godišnjak iz Negoslavaca, a nakon čega se požar proširio na strnište. Pripadnici JVP Vukovar su lokalizirali i ugasili požar, priopćeno je iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

(Četvrtak, 02 Srpanj 2020 09:54)
Sedam novooboljelih na području VSŽ

Sedam je novooboljelih osoba u protekla 24 sata u Vukovarsko-srijemskoj županiji ( 1 osoba iz Borova, 1 osoba iz Vinkovaca, 3 osobe iz Starih Mikanovaca, 1 osoba iz Rokovaca i 1 osoba iz Ivankova), izvijestio je jutros Stožer civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije.

(Četvrtak, 02 Srpanj 2020 09:24)

Lučka kapetanija Vukovar u potrazi za nestalima na Dunavu

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiv HRV-a

Iz Lučke kapetanije Vukovar obavijestili su zapovjednike plovila, brodarska poduzeća i ostale zainteresirane sudionike u plovidbi da je zbog porasta vodostaja rijeke Dunav na mnogim dionicama proglašeno pripremno stanje obrane od poplava. Na plovnome je putu uočen veći broj stabala i granja koja mogu ometati plovidbu i oštetiti plovilo, pa je potrebno prilagoditi brzinu kretanja otezanim uvjetima.

- Na nekoliko je mjesta pripremno stanje, od Donjeg Miholjca, Belišća i Osijeka gdje je već nekoliko dana visok vodostaj zbog Dunava, a koji je također narastao. Na rijeci Savi ide i drugi vodni val, tako da i mi ovdje u Vukovaru čekamo povećanje vodostaja Dunava. Jedan je vodni val krenuo, međutim zbog povećanog vodostaja Drave i drugog vala koji čekamo na Dunavu, iz Mađarske smo dobili obavijest da se očekuje znatno povećanje vodostaja. To je razlog zašto smo ukazali na potrebu da se svi sudionici u plovidbi pripreme za ovaj vodni val, da čuvaju svoja plovila i da ne plove ako ne moraju jer je na rijeci dosta materijala, stabala i granja koji omteaju plovidbu – istaknuo je lučki kapetan Ivan Barović iz vukovarske Lučke kapetanije.

Također, Lučka kapetanija Vukovar u koordinaciji s MUP-om provodi i akciju traganja za nestalim osobama nakon havarije broda u Budimpešti, a u ponedjeljak su akciju pratili i predstavnici korejskoga veleposlanstva.

- Uključeni smo, bili smo u potrazi u subotu i jučer. Na žalost nismo nikoga našli. Za očekivati je da se većina stradalih osoba u toj havariji još uvijek nalazi na brodu - pojasnio je Barović, ujedno zamolivši sve zapovjednike plovila i vlasnike čamaca da obrate posebnu pažnju u plovidbi i dojave kapetaniji. policiji iIi Centru 112. ako uoče utopljenike.

 

 

 

Pročitano 372 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija