NAJNOVIJE
U tijeku je kampanja Time to move

Mirovna grupa mladih Dunav i PRONI Centar za socijalno podučavanje tijekom listopada provode u Vukovaru kampanju Time to move. Cilj je kampanje organiziranje događanja na kojima će mlade upoznati s raznim mogućnosti za odlazak u inozemstvo kao i mogućnostima sudjelovanja u međunarodnim projektima, istraživanju Europe ili stjecanju potrebnog iskustva za budućnost.

(Srijeda, 23 Listopad 2019 13:45)
Vinkovci dobili ova parkirališta

Grad Vinkovci u okviru infrastrukturnih projekata ulažu znatna sredstva u izgradnju novih parkirališta.

(Srijeda, 23 Listopad 2019 12:18)
Predstavljeni film i knjiga Oteto djetinjstvo o ratnoj siročadi

Povodom 15.dana Matice hrvatske u Vukovarsko-srijemskoj županiji, u Pastoralnome centru Sv.Bono u Vukovaru predstavljen je dokumentarni film i knjiga Oteto djetinjstvo, autora patera Pavla Crnjca. Riječ je o sudbinama hrvatske djece iz područja Rame 1942 godine koja su u ratnom vihoru ostala siročad. Autor prati sudbinu preživjelih, donosi cjelokupni popis djece i prikaz 20-tak preživjelih iz toga vremena.

(Srijeda, 23 Listopad 2019 10:52)
Podignuta optužnica za ratni zločin počinjen u Vukovaru nad hrvatskim braniteljem

Osječko Županijsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv 51-godišnjeg srbijanskog državljanina, nedostupnoga hrvatskim tijelima kaznenoga progona, tereteći ga za ratni zločin u Vukovaru nakon okupacije grada.

(Utorak, 22 Listopad 2019 17:59)
Hrvatskoj zeleno svjetlo za Schengen

Europska komisija dala je u utorak zeleno svjetlo za ulazak Hrvatske u šengenski prostor bez unutarnjih graničnih kontrola što je hrvatski premijer nazvao još jednim velikim uspjehom Hrvatske, a pohvale su izrekli i visoki dužnosnici u Bruxellesu, javlja HINA.

(Utorak, 22 Listopad 2019 17:44)
Energetski obnovljena zgrada dječjeg vrtića u Borovo Naselju

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa suradnicima obišao je energetski obnovljenu zgradu dječjeg vrtića u Borovo Naselju. Tijekom obnove izvedeni su fasaderski, limarski, izolaterski, stolarski, bravarski te elektrotehnički radovi, a cijeli je proces proveden u dvije faze.

(Utorak, 22 Listopad 2019 15:11)
Policija i dalje traga za razbojnicima koji su ranili i opljačkali zaštitare

Osječko-baranjska policija i dalje intenzivno traga za nepoznatim razbojnicima koji su u ponedjeljak pucali na dvojicu zaštitara, prenosi HINA.

(Utorak, 22 Listopad 2019 14:26)

Osijek - Vrh vodenog vala na Dravi u srijedu

Visoki vodostaj Drave u Osijeku Visoki vodostaj Drave u Osijeku Foto: HRT Radio Osijek

Vrh vodenoga vala na Dravi u Osijeku očekuje se u srijedu, što znači da će Drava, na kojoj je od Donjeg Miholjca do ušća u Dunav pripremno stanje, rasti još nešto malo, nakon čega bi vodostaj trebao stagnirati.

To znači da će u nekih 36 sati biti kulminacija i početi opadati razina vode u koritu, javlja Glas Slavonije. 

Ivica Nađ, voditelj Centra obrane od poplave Hrvatskih voda za sektor “B” (za Dunav i Donju Dravu) kaže da toliki vodostaji nisu neuobičajeni budući da su se poklopili visoki vodostaji i Dunava i Drave kakvih nismo imali od 2013., odnosno 2014. godine.

- Na Dunavu su redovite mjere obrane od poplave, svakodnevno se kontrolira situacija i nasipi, sve je pod potpunom kontrolom, nije bilo nikakvih potreba za bilo kakvim intervencijama, ili postavljanjem vreća. Da plastičnije opišem, u Baranji je na desnoj obali sve pod kontrolom od mađarske granice do nasipa Drava-Dunav kod Podravlja. Što se tiče Dunava, kod Aljmaša i Dalja traje pripremno stanje, tamo Jama prima dunavsku vodu koju tiska u taj kanal. Nizvodno Dunavom od ušća do Iloka nije ni pripremno stanje. Ne bude li nekih hidrometeoroloških promjena, voda bi se, kada počne padati razina rijeka, u nekih desetak dana mogla povući u korita - rekao je Nađ.

U izjavi za Radio Osijek, Ivica Nađ je rekao glede mogućega prelijevanja Drave kod Osijeka i to na lijevu obalu preko šetnice između pješačkog mosta i Zoološkog vrta kako prema svim podacima koje za sada imaju to se ne bi trebalo dogoditi. 

Pročitano 115 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija