Ispiši ovu stranicu

SOA: Stabilna sigurnosna situacija u Hrvatskoj

Zgrada Sigurnosno obavještajne agencije Zgrada Sigurnosno obavještajne agencije Foto: jutarnji.hr

Sigurnosna situacija u Hrvatskoj je stabilna i trenutno ne postoje naznake niti vidljivi potencijali njezine značajnije destabilizacije, navodi Sigurnosno-obavještajna agencija (SOA) u javnom izvješću o radu u prošloj godini koje je objavljeno na njezinim internetskim stranicama, javlja Hina.

SOA u izvješću ističe da je teroristička prijetnja na teritoriju Hrvatske niska, ali da ipak, s obzirom na prirodu suvremenih terorističkih prijetnji, pripadnost Hrvatske euro-atlantskim asocijacijama i zapadnom demokratskom sustavu vrijednosti, razvijeni turistički sektor te vidljivost Hrvatske u globalnim medijima, postoji potencijalni rizik terorističkih prijetnji.

 "Također, postoji stalni rizik od tzv. vukova samotnjaka koji bi mogli samostalno izvesti teroristički akt, potaknuti javno objavljenim pozivima terorističkih skupina na počinjenje napada”, stoji u izvješću u kojem SOA napominje kako te osobe ne moraju biti izravno povezane s terorističkim organizacijama, a mogu se samo-radikalizirati preko Interneta i društvenih mreža, što otežava njihovo otkrivanje.

Pročitano 661 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac