Ispiši ovu stranicu

Zbog porasta vodostaja Dunava na vukovarskom području proglašeno pripremno stanje obrane od poplava

Arhiva Arhiva Foto: HRV

Na vukovarskom području proglašeno je pripremno stanje obrane od poplava zbog porasta vodostaja Dunava, a traga se i za nestalima nakon sudara brodova u Budimpešti.

S obzirom na porast vodostaja, kao i otežane plovidbene uvjete na rijeci Dunav te povodom nedavne riječne nesreće s više poginulih i nestalih osoba uslijed sudara plovila na mađarskoj plovidbenoj dionici, iz Lučke kapetanije Vukovar izdano je Priopćenje za brodarstvo u okviru kojega su svim zapovjednicima i voditeljima plovila, brodarskim poduzećima i ostalim sudionicima u plovidbi dana upozorenja o prilagodbi brzine plovidbe.
Priopćenje je izdano slijedom rezultata nadzora sigurnosti plovidbe u posljednja 24 sata, kada je u plovnome putu uočen veći broj plutajućih objekata (stabala, granje, neodređeni plutajući predmeti) koji mogu ometati plovidbu i/ili oštetiti plovila.

Također, usporedno s nadzorom sigurnosti plovidbe, Lučka kapetanija Vukovar u koordinaciji s Ministarstvom unutarnjih poslova provodi akciju traganja za nestalim osobama nakon tragične riječne nesreće, odnosno sudara dvaju brodova u Mađarskoj, na dionici rijeke Dunav u Budimpešti. Izdana je obavijest prema svim zapovjednicima plovila i vlasnicima čamaca da obrate posebnu pozornost tijekom plovidbe te da sve informacije o eventualnom uočenju utopljenika u rijeci dojavljuju nadležnoj Kapetaniji, Policijskoj postaji Vukovar ili Županijskom Centru 112 Vukovar, stoji u priopćenju Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Pročitano 795 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić