NAJNOVIJE
11 novopozitivnih na koronavirus u županiji

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 je sata 11 novopozitivnih osoba na COVID-19. 

(Subota, 08 Kolovoz 2020 10:11)
Šest novooboljelih u Osječko-baranjskoj županiji

U posljednja 24 sata na području Osječko-baranjske županije šest osoba je novopozitivno na koronavirus, a u laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ ukupno je testirano 148 uzoraka.

(Subota, 08 Kolovoz 2020 10:01)
Objavljen javni poziv za izgradnju spomeniku o prvom srušenom avionu u Vukovaru

Grad Vukovar objavio je javni poziv za izradbu idejnog urbanističkog-skulpturskog rješenja spomenika za prvi srušeni zrakoplov u Vukovaru tijekom Domovinskoga rata.

(Subota, 08 Kolovoz 2020 08:46)
U Hrvatskoj 62 novooboljelih osoba

U protekla 24 sata U Hrvatskoj su zabilježena 62 nova slučaja zaraze koronavirusom pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas 553.

(Petak, 07 Kolovoz 2020 15:03)
U OBŽ jedna oboljela osoba

Uposljednja 24 sata u laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ testirano je ukupno 128 uzoraka, a samo je jedan bio pozitivan na koronavirus, i to osobe iz Osijeka.

(Petak, 07 Kolovoz 2020 12:15)
Na području VSŽ 7 novooboljelih od koronavirusa

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podatcima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata 7 je novih pozitivnih osoba na COVID-19 (1 osoba iz Vinkovaca, 2 osobe iz Nuštra, 1 osoba iz Komletinaca, 2 osobe iz Privlake i 1 osoba iz Cerne).

(Petak, 07 Kolovoz 2020 09:23)
Potvrđena zaraza u obiteljskom domu u Vinkovcima: zaraženo 13 korisnika i jedna djelatnica

Na konferenciji za medije Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije održanoj danas u Vinkovcima potvrđena je informacija kako je COVID-19 probio u obiteljski dom za starije i nemoćne osobe u Vinkovcima.

(Četvrtak, 06 Kolovoz 2020 19:01)

Panel diskusija: Mogućnosti, načini i prednosti doniranja hrane

Panel diskusija u Gradskoj knjižnici Vukovar, odjel Spajalica Panel diskusija u Gradskoj knjižnici Vukovar, odjel Spajalica F: A.K.

Svjesni važnosti informiranja i međusobnog umrežavanja svih dionika u lancu doniranja hrane u svrhu unaprjeđenja sustava doniranja hrane u našoj zajednici Humanitarna Udruga Duga Vukovar u sklopu projekta: „Kap dobrote“ održala je u Gradskoj knjižnici Vukovar panel diskusiju pod nazivom Mogućnosti, načini i prednosti doniranja hrane.

Na samom početku diskusije predstavljen je dugogodišnji rad Socijalne samoposluge Vukovara, izazovi te poteškoće s kojima se susreću u radu. Voditeljica projekta „Kap dobrote“ Tamara Mikulić naglasila je kako je cilj panel diskusije povezivanje svih poslovnih subjekata koji su u bilo kakvoj vezi s njihovom udrugom.
- Dotaknuli smo se teme kako, zašto i na koji način donirati i koji su to problemi s kojima se susrećemo mi kao posrednici, a i svi oni koji bi htjeli donirati. Sve to u svrhu kako bi došlo do sprječavanja nastajanja otpada hrane – naglasila je Mikulić. Priupitana o tome što je zaključak današnje panel diskusije Mikulić je odgovorila.
- Ima potencijalna, postoji mogućnosti i ima dobre volje, ali ono što nedostaje je umrežavanje i poznavanje rada nas kao Udruge, prepoznavanje obrtnika, poljoprivrednih gospodarstava – ispričala je Mikulić te dodala kako oni koji doniraju moraju biti upoznati imaju li oni kakvu poreznu olakšicu, što oni dobivaju s time osim nekakvog osobnog zadovoljstva što su nekome pomogli – zaključila je Mikulić.

Pročitano 335 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija