NAJNOVIJE
U tijeku je kampanja Time to move

Mirovna grupa mladih Dunav i PRONI Centar za socijalno podučavanje tijekom listopada provode u Vukovaru kampanju Time to move. Cilj je kampanje organiziranje događanja na kojima će mlade upoznati s raznim mogućnosti za odlazak u inozemstvo kao i mogućnostima sudjelovanja u međunarodnim projektima, istraživanju Europe ili stjecanju potrebnog iskustva za budućnost.

(Srijeda, 23 Listopad 2019 13:45)
Vinkovci dobili ova parkirališta

Grad Vinkovci u okviru infrastrukturnih projekata ulažu znatna sredstva u izgradnju novih parkirališta.

(Srijeda, 23 Listopad 2019 12:18)
Predstavljeni film i knjiga Oteto djetinjstvo o ratnoj siročadi

Povodom 15.dana Matice hrvatske u Vukovarsko-srijemskoj županiji, u Pastoralnome centru Sv.Bono u Vukovaru predstavljen je dokumentarni film i knjiga Oteto djetinjstvo, autora patera Pavla Crnjca. Riječ je o sudbinama hrvatske djece iz područja Rame 1942 godine koja su u ratnom vihoru ostala siročad. Autor prati sudbinu preživjelih, donosi cjelokupni popis djece i prikaz 20-tak preživjelih iz toga vremena.

(Srijeda, 23 Listopad 2019 10:52)
Podignuta optužnica za ratni zločin počinjen u Vukovaru nad hrvatskim braniteljem

Osječko Županijsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv 51-godišnjeg srbijanskog državljanina, nedostupnoga hrvatskim tijelima kaznenoga progona, tereteći ga za ratni zločin u Vukovaru nakon okupacije grada.

(Utorak, 22 Listopad 2019 17:59)
Hrvatskoj zeleno svjetlo za Schengen

Europska komisija dala je u utorak zeleno svjetlo za ulazak Hrvatske u šengenski prostor bez unutarnjih graničnih kontrola što je hrvatski premijer nazvao još jednim velikim uspjehom Hrvatske, a pohvale su izrekli i visoki dužnosnici u Bruxellesu, javlja HINA.

(Utorak, 22 Listopad 2019 17:44)
Energetski obnovljena zgrada dječjeg vrtića u Borovo Naselju

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa suradnicima obišao je energetski obnovljenu zgradu dječjeg vrtića u Borovo Naselju. Tijekom obnove izvedeni su fasaderski, limarski, izolaterski, stolarski, bravarski te elektrotehnički radovi, a cijeli je proces proveden u dvije faze.

(Utorak, 22 Listopad 2019 15:11)
Policija i dalje traga za razbojnicima koji su ranili i opljačkali zaštitare

Osječko-baranjska policija i dalje intenzivno traga za nepoznatim razbojnicima koji su u ponedjeljak pucali na dvojicu zaštitara, prenosi HINA.

(Utorak, 22 Listopad 2019 14:26)

Projekt za lakši protok prometa u Vukovarskoj gospodarskoj zoni

Više od 1,8 milijuna kuna bespovratnih sredstava za spojnu cestu Više od 1,8 milijuna kuna bespovratnih sredstava za spojnu cestu Foto: Marija Molnar

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta dodijelilo je 1,8 milijuna kuna za razvoj Vukovarske gospodarske zone. Radi se o sredstvima iz programa Konkurentnost i kohezija za 46 gradova i općina RH, a odluku o financiranju nedavno je u Zagrebu pročelnici vukovarskog Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i međunarodnu suradnju Marijani Grubišić uručio ministar Darko Horvat.

Tim povodom gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sazvao je konferenciju za medije kako bi javnosti predstavio ovaj rezultat.-I ovaj je projekt na tragu posljednjih podataka koji govore o povećanju radnih mjesta u Vukovaru i vrhunskim pozicijama Grada Vukovara u smislu poticanja gospodarstva. Ovdje je riječ o projektu izgradnja spojne ceste od Ulice Gospodarska zona do Ulice Priljevo tj. državne ceste D2 u Vukovaru kojega će ministarstvo sufinancirati sa 75 posto odnosno u iznosu od 1.807.533,36 kuna bespovratnih sredstava, dok će Grad Vukovar izdvojiti 602.511,12 kuna – naglasio je Penava.

I Vukovarska razvojna agencija VURA bila je dijelom ovog zajedničkog uspješnog projekta.

- Zajedno s Upravnim odjelom za gospodarstvo, poljoprivredu i međunarodnu suradnju pripremali smo svu dokumentaciju i cijelu operativu koja je bila potrebna. Bilo je zahtjevno, ali smo uspjeli uspješno privesti kraju ovaj posao – rekla je direktorica VURA-e Vedrana Žilić.

Poziv na koji se javio Grad Vukovar bio je namijenjen za infrastrukturno opremanje poduzetničkih zona s ciljem poboljšanja njihove kvalitete i usluga koje pružaju, a prijavitelji su putem njega mogli ostvariti sufinanciranje prihvatljivih troškova energetske, komunalne, prometne i elektroničko-komunikacijske infrastrukture.

-U sklopu ovoga projekta napravit ćemo dio ceste i zaokružiti prometnu infrastrukturu unutar Vukovarske gospodarske zone, poboljšati je i omogućiti lakši protok prometa unutar zone prvenstveno za teretna vozila. Radi se o 1200 metara četvornih ceste, 18 parkirnih mjesta od čega jedno za osobe sa invaliditetom, 250 metara četvornih pješačke staze, 276 četvornih metara biciklističke staze te led rasvjeti. Također u okviru projekta previđene su i aktivnosti na promidžbi i vidljivosti, a djelomično će se moći pokriti i plaće djelatnika koji će projekt provoditi od rujna ove do lipnja iduće godine – istaknula je pročelnica Grubišić.

Inače u Vukovarskoj gospodarskoj zoni trenutno radi oko 350 zaposlenih i 50-tak tvrtki zajedno s onima unutar BIC Poduzetničkog centra. 

Pročitano 209 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija