Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Svečano otvoreno novo izgrađeno pristanište Marina

U Vukovaru je svečano otvoreno novoizgrađeno Komunalno pristanište Marina.

Ovaj je projekt rezultat odluke sa sjednice Vlade RH u studenome 2016. godine. U projekt uloženo je oko 9,6 milijuna kuna od kojih 9,1 milijun iz proračuna Ministarstva, mora, prometa i infrastrukture, a ostatak je financirao Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara, rekao je  ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković te izrazio uvjerenje kako će ova Marina poslužiti ne samo Vukovarcima za sidrenje svojih plovila nego će biti i značajna za razvoj turizma Vukovara i ovoga područja.  Butković je naglasio da je ovo pristanište prvo  ovakve vrste  na Dunavu. On je najavio i nova ulaganja u prometnu infrastrukturu u Vukovaru.

-Do kraja godine ćemo raspisati natječaj  i za obilaznicu Vukovara, a u ovome trenutku se rješavaju imovinsko pravni odnosi- rekao je Butković

Ministar je naglasio kako je projekt obilaznice vrijedan oko 200 milijuna kuna, te najavio za slijedeći tjedan  i početak radova na obnovi  i rekonstrukciji pruge Vinkovci- Vukovar vrijednih oko 600 milijuna kuna. Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac istaknula je kako je ovo tek početak velikih projekata i ulaganja u ovo područje.

-Razgovarali smo s gradonačelnikom Penavom i o onim projektima koje uskoro planiramo, a to su Koridor 7, TENT mreža, Luka Vukovar i drugim projektima važnim za gospodarski razvitak grada . Također ćemo ovih dana utvrditi strateške projekte za Nacionalnu razvojnu strategiju RH do 2030. posebice kad govorimo o gradu heroju i istoku Hrvatske- naglasila je Žalac te izrazila zadovoljstvo što su već ugovorili 854 milijuna kuna vrijedne projekte iz fondova EU te dodala kako predstoji i provedba intervencijskoga plana za grad Vukovar vrijednoga 170 milijuna kuna te Arheološkoga parka Vučedol.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava pojasnio je kako  nova Marina može odmah u uporabu, no da  postojeću Lučicu u središtu grada čeka renoviranje za sidrenje većih plovila.

-Lučica u središtu grada premalih je kapaciteta već sada pa to predstavlja problem  vlasnicima plovila jer nema pontona i čamci su se tiskali pa su mnogi vlasnici plovila sidrili svoja plovila u Vuki, na samoj matici Dunava pa čak  i na vukovarskoj Adi- rekao je Penava te dodao kako će obnovljena Lučica  u središtu grada biti namijenjena većim plovilima i onim vlasnicima koji će biti u mogućnosti platiti skuplji godišnji vez za brodice.

Marina 4

Ravnatelj Lučke uprave Vukovar, Alen Jakumetović iznio je tehničke podatke novoizgrađene Marine.

-Marina jer duga 250 metara, a od 140 vezova  90  je namijenjeno za čamce do šest metara dužine, a ostalih 50 za plovila do 12 metara dužine- rekao je Jakumetović.

Uskoro se očekuje  raspisivanje natječaja od strane Grada  Vukovara za upravitelja Marine.

Pročitano 963 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI