Ispiši ovu stranicu

Na Olimpijskom festivalu natjecalo se oko 240 djece

Pripreme za festival trajale su mjesec dana Pripreme za festival trajale su mjesec dana Foto: Marija Molnar

U Sportskoj dvorani Borovo naselje održan je 18.Olimpijski festival dječjih vrtića Grada Vukovara. Sudjelovalo je oko 240 djece predškolske dobi iz gradskih vrtića, a natjecali su se u pet sportskih disciplina u konkurenciji djevočica i dječaka i to u malom nogometu, trčanju na 50 metara, štafeti 4x25 metara, bacanju loptice u dalj te skoku u dalj s mjesta.

- Iskoristit ću ovu priliku i pohvaliti oba vukovarska vrtića čije ravnateljice surađuju i zajednički rade na izuzetno lijepim projektima kakav je i ovaj Olimpijskog festivala. Osim zabave, ovaj događaj pruža djeci mogućnost za zdrav i sportski život od najmlađe dobi, ortvara im vidike i upoznaje ih s različitim sportovima. Djeca od najmanje dobi imaju mogućnost izbora kojim se sportskim aktivnostima žele baviti - istaknula je zamjenica gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić koja je i otvorila ovogodišnji Olimpijski festival dječjih vrtića.

 

Mujkic

 

Djeca su se za ovu prigodu pripremala posljednjih mjesec dana, rekla je ravnateljica Dječjeg vrtića Vukovar 1 Mirjana Kulić

-Vukovarska djeca uistinu imaju sportski duh u sebi, a intenzivne pripreme za Olimpijski festival trajale su posljendjih mjesec dana kroz igru i uživanje – rekla je Kulić.

 

Vrtic1

 

Organizator natjecanja je Grad Vukovar u suradnji sa Zajednicom športskih udruga Grada Vukovara te pod pokoroviteljstvom Hrvatskog olipmpijskog odbora. 

 

Zastava

 

Baklja

Pročitano 830 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar