Ispiši ovu stranicu

U grobu na groblju u Borovu pronađena velika količina oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih tvari

Oružje izvađeno iz groba Oružje izvađeno iz groba Foto: PU VSŽ

Na mjesnom groblju u Borovu, jučer, 23. svibnja, u jutarnjim satima, prilikom otvaranja grobnice osobe koja je preminula 1945. godine, na dubini od 20-75 cm, pronađena je veća količina oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih naprava. Djelatnik komunalne tvrtke dojavio je policiji, a policijski službenik za protuekspolzijsku zaštitu na mjestu pronalaska iskopao je 4 automatske puške („kalašnjikov“), 3 poluautomatske puške, 2 puške M-48, ručni raketni bacač, 17 ručnih bombi, 36 komada vojnog eksploziva TNT od 200 g,  500 g plastičnog eksploziva, 3 protuoklopne mine, 9 upaljača za protuoklopne mine, 20 m sporogorećeg štapina, nekoliko tisuća komada različitog streljiva, uređaj za detekciju radioaktivnosti i više komada nabojnika za automatske i poluautomatske puške.
Oružje, streljivo i minsko-eksplozivne naprave izuzeli su djelatnici protueksplozijske zaštite te će naknadno biti uništeni, a o događaju je obaviješteno i Državno odvjetništvo u Vukovaru.
Iz PU vukovarsko-srijemske podsjećaju sve građane kako je preventivna akcija „Manje oružja, manje tragedija“ i dalje u tijeku te pozivaju građane koji posjeduju bilo kakvo eksplozivno sredstvo, vatreno oružje ili streljivo, da ga dragovoljno predaju, bez straha od ikakve sankcije. 

Pročitano 894 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić