NAJNOVIJE
Župan Božo Galić obišao srednje škole oštećene u nevremenu

Vukovarsko – srijemski župan Božo Galić zajedno sa svojim suradnicima, pročelnicom Ureda župana Sandrom Pinjuh i zamjenikom pročelnice Upravnog odjela za obrazovanje Mariom Adamovićem obišao Srednju Strukovnu školu Marko Babić iz Vukovara i Tehničku školu Nikole Tesle Vukovar.

(Utorak, 23 Srpanj 2019 14:12)
Ove se godine obnavlja šest Batinih vila

Radovi na šest stambenih objekata tzv.Batinih vila u Borovo Naselju, a koje se vode kao zaštićeno kulturno dobro, trebali bi započeti ove godine i to sredstvima državnoga proračuna, najavio je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

(Utorak, 23 Srpanj 2019 13:46)
Kako do besplatne pravne pomoći u Vukovaru?

Od 1.lipnja ove godine Udruga za podršku žrtvama i svjedocima provodi projekt pod nazivom Pravo na djelotvornu pravnu zaštitu i podršku – pristup pravdi kroz primarnu pravnu pomoć, a kojega financira Ministarstvo pravosuđa.

(Utorak, 23 Srpanj 2019 13:08)
Grad Ilok prodaje 26 nekretnina kojih su se nasljednici odrekli

U Iloku je u tijeku natječaj za prodaju 26 nekretnina u vlasništvu Grada Iloka.

(Utorak, 23 Srpanj 2019 11:52)
Scena Martin iz Vukovara potpisala povelju prijateljstva sa Sinjskim pučkim kazalištem

Vukovarski amateri – Scena Martin, sudjelovali su na 3. Međunarodnome kazališnome Alkafestu u Sinju s predstavom 'Čekaonica'. 

(Utorak, 23 Srpanj 2019 10:24)
Novi naslovi svaki drugi dan

Gradska knjižnica  Vukovar  već četvrtu godinu za redom sudjeluje u ljetnoj ponudi na Vukovarskoj adi kroz suradnju s ŠRU Dunav. Riječ je o kućici za knjige koju djelatnici ove ustanove redovito dopunjavaju novim naslovima, doznajemo od Jelene Miškić ravnateljice Gradske knjižnice Vukovar.

-Trudimo se svakii drugi dan obnoviti sdržaj naših kućica kako one na Adi tako i u središtu grada  i ponuditi našim sugrađanima ali i posjetiteljima Vukovara štivo koje je čitko, aktualno  i zanimljivo. -rekla je Miškić.

U kućici je ponuđeno svakodnevno 10 do 15 laganijih naslova. Kućicu za knjige Gradska je knjižnica postavila i na šetalištu u Ulici J. J. Strossmayera.  Miškić je naglasila kako su u okviru Ljeta u Gradskoj knjižnici  Vukovar ovih dana održali i jednu vrlo zanimljivu i posjećenu radionicu, a riječ je o izradi graničnika za knjige, gdje su polaznici  mogli naučiti  i sve o knjizi i njenim dijelovima.

(Utorak, 23 Srpanj 2019 09:51)
Obavijest o aviotretiranju komaraca

 

Dana 22. i 23. 07. 2019.g. u jutarnjim i večernjim satima Veterinarska stanica Vukovar d.o.o. obavljat će tretman suzbijanja komaraca  aviotretiranjem.

(Ponedjeljak, 22 Srpanj 2019 16:11)

Predstavljeni rezultati novog GEM istraživanja

Naša je zemlja posljednja na listi po kvaliteti poduzetničke klime Naša je zemlja posljednja na listi po kvaliteti poduzetničke klime Foto: Marija Molnar

Dr.sc.Slavica Singer, prof.emer., s Ekonomskog fakulteta u Osijeku predstavila je u Poslovno-inovacijskom centru BIC Vukovar rezultate novog istraživanja Global Entrepreneurship Monitor (GEM) za Hrvatsku: Što čini Hrvatsku (ne)poduzetničkom zemljom?

Dugogodišnje sudjelovanje Hrvatske u GEM istraživanju od 2002. godine omogućava uočavanje trendova i obrazaca poduzetničke aktivnosti u Hrvatskoj i grupama zemalja s kojima se Hrvatska uspoređuje, prvenstveno EU i zemljama čijoj razvojnoj razini Hrvatska pripada. U 2018. godini u GEM istraživanju sudjelovalo je 49 zemalja koje čine 66% svjetskog stanovništva i 85,8% svjetskog bruto domaćeg proizvoda, a rezultati za Hrvatsku su porazni.

- Rezultati istraživanja pokazuju da se trebamo zabrinuti jer se godinama ne uspjevamo odmaknuti od dna. Prošle je godine u istraživanju sudjelovalo 49 zemalja, a mi smo zadnji na listi po kvaliteti poduzetničke okoline. S druge strane, već godinama nas prati neugodna činjenica da ljudi kod nas vide manje prilika nego što to vide npr. u Europskoj Uniji – istaknula je Singer.

Nakon prezentacije održana je i panel rasprava koju je moderirao ekonomski analitičar Velimir Šonje, a sudjelovali su poduzetnici i predstavnici raznih institucija. Prezentaciji je nazočila i pomoćnica ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ana Mandac. Ona je istaknula kako ministarstvo provodi brojne mjere kojima nastoji poboljšati poduzetničku klimu u Hrvatskoj.

-Radimo na ukidanju administrativnih nameta odnosno parafiskalnih nameta i uklanjanju administrativnih prepreka. Financijskim instrumentima odnosno svim mogućim načinima nastojimo pomoći poduzetnicima da što brže jednostavnije i učinkovitije dođu do svojih sredstava kako bi ili pokrenuli poslovanje ili u svom poslovanju došli do kapitala te aktivno radimo na povezivanju obrazovanja s tržištem rada – rekla je Mandac, poručivši da vezano uz mjeru povezivanja obrazovanja i tržišta rada, ovo ministarstvo planira uložiti oko 250 milijuna kuna za stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima i na taj način pružiti mogućnost poduzetnicima i obrtnicima da obrazuju svoj i potreban kadar.

Predstavljanje su organizirali Hrvatska udruga poslodavaca, Centar za politiku razvoja malih i srednjih poduzeća i poduzetništva, Hrvatska udruga banaka i i Razvojna agencija Vukovar – VURA. U ime Grada Vukovara događaju su nazočile Ivana Mujkić, zamjenica gradonačelnika Vukovara i Marijana Grubišić, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i međunarodnu suradnju, a u ime Vukovarsko-srijemske županije pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Zrinka Čobanković.

 

 

 

Pročitano 133 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija