NAJNOVIJE
Branitelji u prosjeku žive 54 godine

Ministar branitelja Tomo Medved rekao je na kongresu psihosomatske medicine i psihoterapije u Karlovcu da brojni hrvatski branitelji osjećaju trajne posljedice Domovinskog rata, a da je od 3.899 lani umrlih njih 74 posto bilo mlađe od 70 godina.

(Petak, 20 Rujan 2019 09:04)
Gong mira gradi se u Vukovaru

Na Olajnici u Vukovaru gradi se monumentalni spomenik Gong svjetskoga koji simbolizira mir, ljubav i prijateljstvo među narodima.

(Petak, 20 Rujan 2019 08:32)
Započinje obnova OŠ Nikole Andrića

Vlada RH na današnjoj  je sjednici dala suglasnost za financiranje obnove OŠ Nikole Andrića u Vukovaru, jedine neobnovljene ratom stradale škole u RH.

(Četvrtak, 19 Rujan 2019 15:21)
Vukovar se predstavio na sajmu u Hamburgu

Predstavnici Grada Vukovara, Turističke zajednice Grada Vukovara, Lučke uprave Vukovar i Luke Vukovar predstavili su destinaciju Vukovar na najvećem sajmu kružnih putovanja Seatrade Europe 2019. koji je održan u Hamburgu od 11. do 13. rujna.

(Četvrtak, 19 Rujan 2019 13:18)
Umirovljenici na druženju u Adici

Hrvatska udruga umirovljenika i invalida rada grada Vukovara organizirala je tradicionalno druženje svojih članova u Park šumi Adica na kojem se okupilo oko 120 članova.

(Četvrtak, 19 Rujan 2019 12:07)
Pobjednik folklornih večeri je KUD Slavko Janković iz Rokovaca-Andrijaševaca

Sinoćnjom folklornom večeri završena je ovogodišnja Smotra folklora Vukovarsko-srijemske županije u okviru 54. Vinkovačkih jeseni, a od 7. rujna na pozornici u šatoru Vinkovačkih jeseni predstavilo se 39 društava.

(Četvrtak, 19 Rujan 2019 12:02)
Vukovar postaje jedan od gradova svjetskog mira

Iz vukovarske gradske uprave priopćili su da Vukovar postaje jedan od gradova svjetskog mira, bogatiji za monumentalni i prepoznatljivi spomenik koji simbolizira mir, ljubav i prijateljstvo među narodima – Gong svjetskog mira. U priopćenju stoji:

(Četvrtak, 19 Rujan 2019 11:54)

Gradonačelnik Ivan Penava obišao novouređene sportske terene na Lijevoj Bari

Ivan Szabo, Ljiljana Blažević i Ivan Penava Ivan Szabo, Ljiljana Blažević i Ivan Penava Foto: J. Vrdoljak

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava obišao je sa svojim zamjenicima Marijanom Pavličekom i Ivanom Mujkić,  obnovljeno i novouređeno vanjsko igralište i tenis teren u sklopu Športsko rekreacijskog centra Lijeva Bara. Ukupna vrijednost radova je 750.000 kuna sa PDV-om, a u cijelosti ih je financirao Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara.

Staro i derutno nogometno igralište pretvoreno je u multifunkcionalni teren s modernom podlogom. Teren je proširen, oko njega je postavljena zaštitna mreža, a predviđen je za nogomet, rukomet i tenis. Ugrađena je i rasvjeta koja omogućuje korištenje terena i u noćnim satima. Također se radi i na postavljanju video nadzora. Radovi su izvedeni i na tenis terenima.

-Zadovoljstvo nam je da smo kroz ovaj sadržaj svim rekreativcima grada Vukovara osigurali jednu modernu podlogu koja je izrađena po vrhunskim svjetskim standardima, izjavio je Penava.  Zahvalio se Fondu za obnovu i razvoj grada Vukovara i Javnoj ustanovi Sportski objekti Vukovar na izvrsnoj suradnji.

- Nije dovoljno samo imati nekretninu već ju je važno održavati i osuvremenjivati, a ovo je jedan od primjera. Prošle smo godine promijenili parket u sportskoj dvorani, što je bio veliki zahvat. I dalje ćemo nastaviti raditi ne samo u sportskom dijelu već i ostalim dijelovima života kako bi poboljšali kvalitetu naših građana, uvijek u fokusu na mlade, rekla je predsjednica Fonda, Ljiljana Blažević

ŠRC Lijeva Bara ovime postaje moderniji i pristupačniji sportski centar koji za cilj ima povećanje korištenja sportskih sadržaja za sve građane grada Vukovara kao i za pripremu i organizaciju sportskih natjecanja i manifestacija u gradu Vukovaru. Ravnatelj Javne ustanove Sportski objekti Vukovar, Ivan Sabo najavio je daljnje uređenje sportskih terena na ŠRC Lijeva Bara, a to su košarkaški i odbojkaški tereni te napraviti jedno moderno natkriveno boćalište.

Izvođači radova su tvrtka EDEL SPORT d.o.o. iz Zagreba i gradska tvrtka Komunalac d.o.o.

Pročitano 208 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija