Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Maturanti Quadrilom obilježili završetak srednjoškolskoga obrazovanja

Maturanti vukovarskih srednjih škola, Gimnazije, Ekonomske škole, Tehničke škole Nikole Tesle i Strukovne škole Marko Babić već tradicionalno su Norijadom obilježili kraj srednjoškolskoga obrazovanja.

Norijadu su i ove godine upotpunili Quadrila plesom na gradskoj šetnici. Maturante je pozdravio i zaželio im puno uspjeha u budućem školovanju i životu zamjenik gradonačelnika Vukovara, Marijan Pavliček.

-Grad Vukovar ove je godine za projekt Norijade iz Gradskoga proračuna osigurao 60.000 kuna te je osim obuke plesa osigurao prigodne majice i kišobrane za naše maturante. Gradsko društvo Crvenog križa Vukovar kao partner u provedbi projekta osiguralo je doručak i vodu za maturante. Želim našim maturantima puno uspjeha u daljnjem školovanju i budućem životu te da  ostanu živjeti u Vukovaru i svojim znanjem i iskustvom doprinose zajednici u kojoj žive. Gradska uprava nastoji kroz razne mjere omogućiti uključivanje što više mladih ljudi kako u privatno poduzetništvo tako i druge aktivnosti i na taj način doprinijeti razvoju našega grada, što je i cilj svih nas-rekao je Pavliček.

 U organizaciji Norijade su, uz Grad Vukovar i vukovarsko Gradsko društvo Crvenoga križa, sudjelovali Vijeće za prevenciju grada Vukovara uz potporu PU Vukovarsko-srijemske i Ravnateljstva policije, doznajemo od Sandre Veber voditeljice Službe prevencije u Ravnateljstvu policije.

-Ovdje danas promoviramo zdravi stil života koji isključuje svaki oblik nasilja i ovisnosti. Ova je populacija najosjetljivija i zato ne samo u Vukovaru nego i diljem Hrvatske, kada je riječ o vršnjačkome nasilju, sustavno radimo preventivno, a preventivni rad ima uspjeha isključivo ako se provodi kontinuirano-rekla je Veber.

Maturante je u glazbenome dijelu zabavila glazbena grupa Pravila igre.

Pročitano 957 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI